© Rootsville.eu

The McNaMarr Porject (Aus)
tiltle: Holla & Moan
music: Soul - Soulblues
release date: september 06, 2019
label: Bahool Records
info artist: The McNaMarr Project
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2019


Zowel Andrea Marr als John MacNamara wisten ons in het verleden als te verrassen. Andrea Marr kwam me van m'n sokken te blazen toen ze in 2017 haar album "Natural" uitbracht. Datzelfde jaar zorgde ook John McNamara met zijn album "Rollin' With It" voor een muzikale tsunami. Helaas bleven toen de oren van onze grote bluesfestival doof voor deze outstanding soul en soulblues, en dan maar klagen dat er niets nieuw te vinden is.

Misschien nu beiden met dit "The McNaMarr Project" een gezamelijk album uitbrengen dat er verandering op komst is al zou ik dan stellen van veel te laat. Deze "Holla & Moan" is een 10 nummers tellende collaboratie van twee zielsverwanten waarbij soul hoog in het vaandel wordt gedragen.

Sinds de blues & soul scène down under in 1999 met deze Andrea Marr kennis kwam te maken veranderde ook het leven van deze outstanding soulsinger. De geboorte van een nieuwe 'Soul Diva' was nakende. Het is voor deze dame een klein kunstje om soul, rhythm 'n blues, funk, blues en gospel in elkaar te laten overvloeien. Het hoeft dan ook geen betoog dat Anrea Maar al meteen in de prijzen viel bij de Aussies. In 2002 bracht ze het meteen tot 'Female Artist of The Year' mede door haar album 'Sassified'. Het jaar 2005 leverde haar de award op van 'Blues Performer of The Year' op. Ook aan de andere kant wan de wereld werd deze Andrea Marr dadelijk opgemerkt en zo bracht ze bij Chicago’s Blue Skunk label haar album 'Little Sister Got Soul' in 2008 op de markt. Het moment ook voor deze Andrea Marr om maar meteen een wereldburger te gaan worden.

Daar waar John McNamara zich op zijn debuutalbum 'Alone With The Blues' uit 2014 zichzelf nog profileerde als aan akoestische blues man kreeg hij toen al een heleboel positieve recensies over zich heen. In 2015 behoorde hij tot de halve finalisten van de IBC en begon daarna te touren door Europa. Zijn album "Rollin' With It" is een ware homage aan Memphis Soul en uiteraard ook Stax. Om het plaatje volledig te laten kloppen trok John McNamara richting 'Ardent Studios' in Memphis TN. Alsof dit nog niet voldoende was liet hij zich daar omringen door enkele legenden uit de Stax periode. Zo wordt het album is er co-producer Lester Snell (Albert King & Isaac Hayes) die ook de 'black & white keys' voor zich neemt op dit album. Ook is er Steve Potts, de drummer van de legendarische Booker T & The MG's en Michael Toles de voormalige gitarist van onder meer Bobby Bland en The Bar-Kays.

Ook voor dit gezamelijke album "Holla & Moan" trokken beide naar de "Royal Studios" in Memphis TN. Ook in hun thuisland werd er aan gewerkt in de "Bald Hill Studios" in Victoria. Het resultaat, Soul van de bovenste plank. Beiden schreven evenwichtig de nummers voor dit album en op "History" deelden ze zelfs het werk. Openen doet dit album met het Memphis soul getinte "Holla & Moan". Een wervelende opener die ons zelfs een beetje nostalgisch doet terugdenken aan Ike & Tina Turner.

Soul is en blijft de rode draad in dit album met nummers als "Missing You" en "Throwing Down A Little Love" en met het uitstekende soulbluesje "History" komen er zowaar rillingen bij me op. Een prachtig samenvloeien van een waanzinnige soulstem, een uitstekende blazers sectie en dan ook nog die warme black & white grooves. Ook die blazers zetten de toon voor een floorfiller met "Keep It Rollin'". Stax en niets dan Stax met "Can You Take The Beat" een duet van Andrea en John dat door de soulliefhebbers met open armen zal worden ontvangen. Afsluiter "Blues Brought Me Here" is een ietsje meer bluesy dan de rest van dit album.

Soul wordt hier als een statement aanzien door de Aussies Andrea Marr en John McNamara. Respect niets dan respect!!!

tracks:

01. Holla & Moan
02. Missing You
03. Throwing Down A Little Love
04. History
05. Cry With Me
06. Keep It Rollin'
07. Can You Take The Beat
08. No More Chains
09. Something That's Real
10. Blues Brought Me Here

musicians:

Vocals/Lead Guitar - John McNamara
Vocals - Andrea Marr
Guitar - Bobby Manuel
Bass - Ray Griffin
Drums - Willie Hall
Keys - Lester Snell
Trumpet - Scott Thompson
Tenor Sax - Lannie McMillan
Baritone Sax - Jim Spake
Backing Vocals - Andrea Marr & John McNamara