© Rootsville.eu

Wide Mouth Mason (Can)
tiltle: I Wanna Go With You
music: blues - roots
release date: october 25, 2019
label: We Are Busy Bodies

promotion: Sarah French Publicity
info artist: Wide Mouth Mason

© Rootsville 2019


"Wide Mouth Mason"
werd in 1995 opgericht in Saskatoon, Saskatchewan en bracht in 1996 hun debuutalbum "The Nazarene" uit, dat onmiddellijk belangstelling en aandacht trok van de Canadese muziekindustrie. Het waren opnieuw opgenomen nummers van dat debuut, evenals enkele nieuwe nummers op hun tweede titelloze tweedejaarsopname uit 1997 die een belangrijke labelrecorddeal, Gold-status in Canada, een JUNO-nominatie voor "Best New Band" en de carrière van een van de populairste op blues gebaseerde rockbands van het land.

Als je denkt aan de belichaming van een ‘bluesband’, denk je niet aan een paar Canadese kinderen die in de jaren tachtig volwassen worden. Dit is niet de doorsnee 12-bar blues over verloren geliefden, vrouwen met grote benen, whisky, kerk en zonden. Dit is een nieuwe stem en een nieuw voertuig voor de blues. Dit is "Wide Mouth Mason"

Met deze "I Wanna Go With You" brengen deze prarie blues-roots formatie hun nieuw album uit. Een album dat werd opgenomen in samenwerking met Ryan Dahle die ook baslijnen speelt op deze "I Wanna Go With You". Van de 12 nummers op "I Wanna Go With You" bevat alles behalve één de verbluffende en innovatieve gitaarstijl nagesynchroniseerd trislide lap steel. Met drie slides met afgeronde uiteinden aan zijn linkerhand, kan Verreault gelijktijdig akkoorden en glijdende melodieën spelen op resonator / dobro-gitaar en elektrisch lapstaal.

De rode draard doorheen het album is "reizen" wat je al meteen kan opmaken uit het treinachtige ritme op openingsnummer "Bodies In Motion". In overeenstemming met de geschiedenis van de band met hitnummers, zal het nummer "Anywhere" zeker een roadtrip-volkslied worden voor jong en jong van hart.

Footsompin' grooves 'n slides ook op de opmerkelijke nummers op "I Wanna Go With You zijn" is onder meer "Only Child", een autobiografisch stuk. "Modern Love" is een zanderige, stampende, bluesy versie van de David Bowie-klassieker met Shawn "The Harpoonist" Hall op mondharmonica. 'Erase Any Trace' is een zwaar bluesrocknummer dat mede is geschreven door gitarist David Island van Vancouver Island. Op het album verschijnen ook Kelly “Mr. Chill "Hoppe van Big Sugar die harp blies op" Outsourced "en soulzangeres Tonye Aganaba uit Vancouver presenteerde haar whisky- en honingstem op" Every Red Light "

tracks:

01. Bodies In Motion
02. Every Red Light
03. Some Kind Of Requiem
04. Anywhere
05. Erase Any Trace
06. Only Child
07. High Road
08. Modern Love
09. I Wanna Go With You
10. Stay For A Couple More
11. Outsourced
12. You Get Used To It

musicians:

Shaun Verreault (vocals/guitar)
Safwan Javed (drums/vocals)

special guest:

Ryan Dahle (bass)
Tonye Aganaba (vocals)
Shawn Hall (harp)
Kelly “Mr. Chill "Hoppe (harp)