© Rootsville.eu

Sudden Lee (B)
After Party Gevarenwinkel
't Schuurke Gijmel (Langdorp) - (24-08-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: 't Schuurke
info band: Sudden Lee

© Rootsville 2019


Ik denk niet dat mijn Rootsville compadres Marc en Paul nog de kracht zouden bezitten om mee naar deze "After-Party" van Gevarenwinkel af te zakken, dus kruip ikzelf nog maar eens in de pen. Het is al sinds mensenheugenis een feit dat op de vrijdag er een nog "after-party" wordt gegeven op "Gevarenwinkel". De plaats van onheil was steeds café "De Krol" maar dit etablissement hield sinds begin 2019 op met bestaan. Het is ook altijd een waarheid als een koe geweest dat Danny van Varenwinkel een neus heeft voor zaken doen en samen met zijn Monica opende hij eerder dit jaar café "'t Schuurke" en zie...sinds toen is dit de plaats des onheil geworden. Deze, nu al, beruchte kroeg ligt wel een eindje verderop in het nabije gehucht "de Gijmel". Niet gepanikeerd want voor deze "night to remember" hadden Monica en Danny twee gratis shuttle diensten ingehuurd van "Camping Gevarenwinkel" tot hier in de Vleminkstraat.

Er moest in eerste instantie nog gezocht worden naar een band. In het verleden was deze onheilspellende nacht ook "De Nacht van Sudden Lee" en Bernd, Sjel, Nino en Nick waren wat graag bereid om het kot ook hier op stelten te komen zetten, dus "The Boys Are Back In Town"!!!. Vorige edities ging ook bij ondergetekende het licht uit maar voor deze gelegenheid ben ik relatief nuchter gebleven. Op "Blues Peer" vernamen we al van Sjel dat het memorabel zou gaan worden en dus heffen we het glas op hun gezondheid en iets zegt me dat we dit vannacht nog wel eens zullen doen.

Bij het binnenkomen van de kroeg in de vroege uurtjes waren die van "Sudden lee" zoals beloofd al aardig uit de bol aan het gaan en zo ook het volle café. Wij vervoegden de aanwezigen bij "Keep Your Hands To Yourself" van The Georgia Sattelites en met de omschakeling naat Stevie Wonder's "Superstition" kon het kleinste kind hier al aanvoelen dat er een memorabele avond op touw stond. Van funky soul over eentje van SRV naar "All Along The Watchtower", het lijkt wel een goed geoliede hitmachine, en dat zijn deze "Sudden Lee" dan ook.

De atributen zoals bloempotten verwisselden hier in deze keet gewillig van plaats en pintjes werden al even vlug getapt. "Hush", "Mustang Sally", "The Weight", het werd een rollercoaster van hits en van emoties en daar waren die vier rockers verantwoordelijk voor. Zelfs een snuifje Robin Williams galmde uit de boxen en het was voor deze leden van "Sudden Lee" een koud kunstje om hier iedereen uit de bol te laten gaan, incluis hunzelf. Net geen crowdsurfing belande Sjel op een van de tafels om daar wat airgitaar te gaan spelen, gewoonweg waanzinnig maar voor "Sudden Lee" de dood normaalste zaak van de avond. 100% alles geven.

Op de tonen van Let's Roll Baby" van Dave Gonzalez en zijn Palladins verkoos ik in het gezelschap van de burgervader van Varenwinkel en zijn madam samen met "De Noene" en Anneke het ruime sop te kiezen en opteerden we zo voor de belbus richting camping. Ik denk dat er binnen enkele uurtjes heel wat kleine oogjes te zien zullen zijn op de afsluitende dag van Gevarenwinkel met namens als Jumpin Matt, Mike Wheeler, Robert Jon & The Wreck, Chris Bergson & Ellis Hooks, Toronzo Canon en nog wel een paar verrassingen. De party voor zaterdag nacht daar staan de "Boogie Beasts" dan weer voor. Bij leven en welzijn, tot Strakskes when the boys are leaving town...