© Rootsville.eu

Little Boy & Nightingale
Blues
Kastel Kermis
(01-09-2019)
reporter & photo credits: Marcel


info band: Little Boy & Nightingale

© Rootsville 2019


Na een week te hebben afgekickt van de zomerfestivals begon het alweer serieus te kriebelen om een muziekinjectie te krijgen. Voorlopig maar weinig te doen, maar kijk, stootte ik me daar op een optreden in mijn achtertuin, in Kastel dan nog godbetert. Voor diegenen die Kastel niet kennen, een beetje aardrijkskunde. Het is een klein dorp verscholen in een bocht van de Schelde en deeluitmakend van Hamme. Mocht de aarde plat zijn, dan was Kastel het einde van de wereld en zou men daar van de aarde vallen vermoed ik.

Het was weer de tijd van de jaarlijkse jaarmarkt en ze hadden er wat optredens bij voorzien, zoals nu Little Boy & Nightingale. Gezien ik dit duo dan toch wel een warm hart toedraag, vertrok ik richting Kastel.

Little Boy en Nightingale aka Wouter Verhelst (gitaar, harp en zang) en Ilse van Dooren (percussie en zang) hebben enkele maanden geleden een schitterende cd uitgebracht met de naam “Two Lousy People”. Dit duo heeft een grote passie voor blues, country en rock'n'roll. Dit straalt er zeker vanaf in hun act. Met een groot hart brengen ze akoestische blues, swingende rock'n'roll, country, rock uitgevoerd op akoestische gitaar, mondharmonica, percussie en een aangename stem van Ilse Van Dooren.

Veel volk stond er niet, maar we lieten het niet aan ons hart komen, kwamen daar trouwens nog enkele vrienden tegen, bestelden een Duveltje en installeerden ons voor een avond met fijne muziek. Ze lieten er geen gras over groeien en slingerden onmiddellijk een stevige ‘Rock ’n Roll Never Dies’ de tent in, gevolgd door‘Crazy Bout A Mercury’ die ooit op een blauwe maandag werd geschreven door KC Douglas als ‘The Mercury Blues’ . De titelsong van hun nieuwe cd ‘Two Louzy People’ mocht natuurlijk niet ontbreken, gevolgd door een kippenvelmoment met een schitterende versie van ‘If You Needed Me’, topsong uit de film “The Broken Circle Breakdown”.

Gezien het publiek niet onmiddellijk het “echte” bluespubliek was, werd daar ook rekening mee gehouden en kregen we vooral bekende songs en covers zoals  BB King’s ‘When Love Comes To Town’, met een stevige harmonicapartij. Het geheel was toch weer van goede kwaliteit. Het sterke gitaarspel van Wouter in combinatie met de wondermooie stem van Ilse, daar kan je niet van onberoerd blijven. De eerste dansers verschenen op de dansvloer wanneer ‘Johnny Starts To Dance’ door de luidsprekers knalde en een vervolg kreeg met ‘Shake Rattle ’n Roll’. Met Elvis’ ‘Suspicious Mind’ kon iedereen de stembanden smeren en werd er duchtig meegezongen, idem dito met ‘I’m On Fire’ van “The Boss”. ‘Can I Get A Witness’ mocht dan het geheel afsluiten.

Hoewel niet echt blues gericht, maar wel muziek minded, vroegen de aanwezigen om meer en ons sympathieke duo gaf daar zonder morren gevolg aan met onder andere ‘Bring It On Home’ van Sam Cooke en ‘Leadbelly’s ‘Cotton Fields’ en daarmee kon de pret alweer niet op. Iedereen meer dan tevreden van dit optreden met kwaliteitsgarantie van eigen bodem. Miuziek waar men blij van wordt, gebracht door een duo met liefde voor muziek, maar zeker voor elkaar, en dat bewees de liefdevolle kus die ze elkaar gaven op het einde van de gig.

Marcel