© Rootsville.eu

Patrick Tetreault & The Pride of The North Bank (US)
Americana
Café Crossroad Olen
(11-09-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Café Crossroad
info band: Patrick Tetreault

© Rootsville 2019


Zelden zo genoten van "Americana" als het concert van "Patrick Tetreault and the Pride of the North Bank" op halfoogst in het "Pallieter Café" te Herselt. Helaas stonden de uit Vancouver (Washington) brengers van al dit moois die dag toen dubbel geboekt en dat weegt op een concert. Nooit een goed idee om een band te gaan beleven wanneer ze nog naar een andere locatie moeten of er van komen. In de hoop dat ze niet ergens hebben opgetreden vandaag trokken we zo met volle moed richting Olen. Ik weet nu niet of het hier aan de Stationstraat was dat de sage rond de "Pot van Keizer Karel" is ontstaan, feit is wel dat "Café Crossroad" voor ons muziekliefhebbers destijds de heilige kraal was ook al moesten we een fris getapte "Stella" drinken uit een glas zonder oor.

Het was op "La Dia des Muertos", in 2018 dat dit café terug zijn deuren openstelde voor "live" muziek en daar waren we toen bij (concert report). Het is nu wel al enkele jaartjes dat Dirk's nichtje hier de plak zwaait, en dat doet ze goed, maar toch moeten we ook sorry zeggen want we blijven de "Crossroad" nog altijd vereenzelvigen met de iconische "De Chiet". De muziekkeuze valt niet altijd te verzoenen met deze van ondergetekende al zagen we hier ook nog de "Tuxedo Swamp Blues Band" maar vervolgens ebte de interesse een beetje weg mede ook door een bomvolle kalender. Het concert van deze "Patrick Tetreault and the Pride of the North Bank" dat voor deze Amerikanen samen viel met de helaas droevige herdenking van 9/11 hadden ikzelf en mijn "partner in crime" wel aangevinkt en dus staan we hier op woensdag 11 september voor de deur van "Café Crossroad", dit voor misschien wel een nieuwe sage ;-)

Patrick Tetreault dat is Patje en in zijn gezelschap krijgen we ook nog W. Buck Ryan en Scott Stevens. De "North Bank" citueert zich in het Vancouver gelegen in Washington DC. We worden vanavond meegezogen naar de Americana van een Townes Van Zandt, een Hank Williams en een Johnny Cash. Vorig concert dat we mochten beleven van deze formatie kwam Pat nog "That's All Right (Mama)" aan te kondigen als eentje van Elvis en nu maar hopen dat hij vanavond zijn kennis van de blues een beetje heeft opgefrist. "Wild Folwer" is en blijft uiteraard een nummer van Tom Petty en "Angelina" zal hoogstwaarschijnlijk wel een autobiografisch liefdesverhaal zijn.

Niet te versmaden bij deze "Pride of the North Bank" is zeker ook de talentrijke Scott Stevens op fiddle en mandoline. Een aankondiging van Hank Williams zijn "Hey Good Looking" zorgt ook nog voor een humoristische noot vanavond en met Wagon Wheel" van de "Old Crown Medecine Show" leveren ze hier waarempel een zeer straffe versie af. Nummers over moonshine kan niet anders gaan dan over "Kentucky Bourbon" en wanneer W. Buck Ryan met zijn baritone stem dan nog een Cash'ke brengt zoals "Ring of Fire" kan de avond niet meer stuk. Buddy Holly dan maar en zo kunnen we haast ook gaan meezingen van "That Will Be The Day" want wat een dag was dat. "‘Honeysucker", " ‘When The Water Runs Cold", "Sybil" en "I'm On Fire" allemaal goed en wat een prachtige harmoniueze samenzang van die gasten. Top!

Ook met die andere band "The Pearls", verkondigers van onder meer "Western Swing", mag de robuuste Patrick Tetreault eens naar onze contreien afzakken want ook daar zullen we van kunnen genieten. CU, Chiet! Morgen het "Bill Roseman Trio" bij en Hans in Herselt en aan Patrick nog dit "That's All Right (Mama)" is van ARTHUR CRUDUP, snappie!