© Rootsville.eu

Big Monti Amundson (US)
Blues
PC Larum (Geel)
(29-09-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: CC De Werft
info artist: Big Monti Amundson

© Rootsville 2019


Tijdens het 25 jarige lustrumjaar van "CC De Werft" te Geel staat het nieuwe seizoen 2019-2020 reeds in de steiger en naar goede gewoonten zijn er bij de start diverse events te beleven. Net als vorig jaar kozen we ook nu om in groep richting het parochiecentrum van Larum te trekken voor een portie blues. In de aanvang van vorig seizoen tekenden we ook zo present in de exclusieve spiegeltent te Oosterlo voor de "Blues Caravan" met Vanja Sky, Mike Zito en Bernard Allison (concert report).

Vandaag dus richting Larum waar ook vanuit Nederland fans van "Big Monti" afgezakt. Zowel "Zilst Blues" als een delegatie van de "Midsummer Bluesnight" uit Mechelen (NL) waren van de partij, en dus vermoeden we nu al wie op 27 juni hun volgende editie op de "Midsummer Bluesnight" zal opvrolijken. Zelfs een nieuwe knie kon de "PR" man van Gevarenwinkel niet in zijn zetel houden. Helaas was er ook niet zo goed nieuws ter vernemen want zo kregen we van Rafke van The Nights te horen dat "Ootello" het bekeken hield, althans wat de blues concerten betreft :-( De Roel en zijn team van "CC De Werft" hadden voor deze regenachtige dag zelfs yellow umbrella's voorzien voor diegene die er buiten eentje wilden gaan roken, en zo waren we klaar voor "Big Monti Amundson".

"Big Monti Amundson" is niet zo een veelvraat wanneer het concerten betreft in ons kleine landje. Zo zagen we hem vorig jaar nog in "De Djoelen" bij die van Goezot en speelt hij morgen in "The Maple" te Ertvelde. Voor zijn Texas blues à la SRV laat "Big Monti" zich naar jaarlijkse gewoonte begeleiden door zijn vaste Nederlandse partners in crime, bestaande uit drummer Henk Punter en bassist Jasper Mortier. De echte blues liefhebbers verkozen de blues boven het WK wielrennen op TV en vonden wel de weg naar Larum.

Nummers als "Cornbread Baby" en "All I Wanna Do" van buddy "Boyd Small" lieten de blues hier al vanaf note one afdalen in dit parochiecentrum en lag de focus vanaf dan volledig op "Big Monti". Het werd uiteraard een mix van oude Texas Blues met soms ook een stevige dosis rock 'n roll. Tijd toch ook voor een slowbluesje met "I Can Quit You Baby" en met "Walking The Dog" en een portie rock 'n roll met "Looking Back" uit zijn album "I See Trouble" uit 1996 zat het eerste gedeelte er al op.

Ook het tweede deeel van deze "Big Monti Show" verliep in dezelfde lijn als de eerste en weerom konden we ons verwarmen aan die stevige Texas blues. Met "Walking To My Baby" en "Same Old Thing" leek het wel of we bevonden ons hier aan de "Austin City Limits". It was a killing time en dus volgden er ook nog bissers op deze route 66. Rock 'n Roll...en morgen in Ertvelde in "The Maple".

In het naar buiten gaan graaiden we nog vlug een flyer mee van Zaal Lux" te Herenthout waar op zondag 24 november er een double bill op het programma staat met de soul van "Steffen Morrison" en de onwaarschijnlijk Latin jazz & funk formatie van "Cargo Mas" (concert report) van onze eigenste jazztrompettist Sam Vloemans, en die stonden dit jaar naast "Jazz in Thals" ook nog op "North Sea Jazz". Nu deze herfst dus in Herenthout!