© Rootsville.eu

Voodoo Twinz feat The Patricks (B)
Blue Monday
Blauwe Kater Leuven (30-09-2019)

reporter & photo credits: Freddie


info club: Blauwe Kater
info band: Voodoo Twinz

© Rootsville 2019


De clubconcerten beginnen stilaan op gang te komen. In Leuven is ook het academiejaar vorige maandag plechtig geopend. Die iconische club de "Blauwe Kater" op de vismarkt is uiteraard gans het jaar open gebleven maar de "Blue Monday" concerten nemen op maandag 30 september een nieuwe start. Het wordt dus een hartelijk weerzien met de crew en hoe kan je beter van start gaan dan met het huisorkest, de "Voodoo Twinz'. Ik heb het al lang aan iedereen verkondigt dat deze band samen met de familie "Patrick" een volwaardige concertagenda zou moeten bezitten, gewoon om de eenvoudige reden...ze zijn gewoon de MAX!!!

Het leek wel op een staff meeting toen ik aan de "Blauwe Kater" aankwam en kon dus zowel Gert, Bas en Steffie aantreffen aan dezelfde tafel. Binnen waren de "Voodoo Twinz & The Patricks" nog de juiste akkoorden aan het zoeken. Eenmaal het "trapke op" moest ik met enig spijt in het hart vaststellen dat de derde Patrick er niet bij was en dat was nu een kleine domper op de feestvreugde. Er zullen er uiteraard nog wel enkele zijn in ons bluesland die bij het horen van deze namen de wenkbrauwen komen te fronsen. De "Voodoo Twinz" dat zijn Jan Jaspers en Gert Servaes tak van de "Boogie Beasts". De twee aanwezige Patricks zijn op basgitaar Patrick Indestege en op Gibson onze Waalse vriend en "Blauwe Kater" adept Patrick Louis. Wanneer de politiek nog steeds Nationaal in de knoop lig is onze leuze "Patrick Louis voor Premier", al gedroeg hij zich vanavond wel comme un vrais Français ;-) Alvorens ze van wal steken mocht ik van "Easy G" nog een "toren" heerlijk bier uit brouwerij "De Graal" in ontvangst nemen, well well wel dankoewel en dat zal gaan smaken :-)

Het werd al bijna 09.30PM toen ze hun dessert binnen hadden en hier voor een earthquake met een 7 op de schaal van Richter zouden gaan zorgen in deze club. Ondertussen had ik al gezelschap gekregen van ene van den ijzerenweg en was ook half Limburg naar Leuven afgezakt in de hoedanigheid van die van "Elckerlyc Live" en enkele Blues Lee'kes, samen met een hoopje fans. En zo hebben we al een klein vermoeden wie de kerstmutsen dit jaar mag aantrekken op 14 december tijdens de "Christmas Blues Night".

"De Kater" boesjevol of wat had je gedacht met als opener deze "Voodoo Twins feat. The Patricks". Zelfs onze vaste barmeid "Kitty Steffie" kreeg vrijaf om om als volwaardige "Go Go Girl" te kunnen fungeren en daarmee zat de periode van portretten trekken er hier dan al op. Als een bliksemschicht werd de vrije ruimte benut als dansvloer bij het horen van Slim Harpo's "Baby, Scratch My Back". Na "Hound Dog Taylor zijn liefdesverklaring aan "Sadie" werd het hier alsmaar steviger en begon de "Blauwe Kater" eerder op een zottekot te lijken.

Na Howling Wolf's "Commit No Crime" werd met een aanmoedigend handgeklap volledig de kaart van "de" boogie getrokken en ging het dak er hier spreekwoordelijk af, cause we're all feeling good! Patrick Indestege mocht dan fier aankondigen dat zijn dochter zich bij het legertje eerstejaars hier aanwezig bevondt, als dat al maar meteeen geen tweede zit komt op te leveren. "De Kater" kent ze alvast!

Even naar een climax toewerken moeten deze Voodoo gasten hebben gedacht en zo kregen we een portie Chuck Berry met "Little Quenie" en oewee Baby we kregen er van Jan Jaspers zelfs een bemoedigende "duck walk" bij als toetje. Patrick Louis voelde een psychedelische bui opkomen en met een conversatie tussen een "Gibson" en een "Epiphone" kregen we dan zo "Goin' Down South" van RL Burnside. Wij gingen nergens heen en beleefden zo nog een waanzinnig slot met Don Nix zijn "Goin" Down". Tijd voor koffie en de handdoeken.

Ook tijdens deze tweede zit gingen de heren verder op datzelfde allooi met "Ramblin' On My Mind" een heerlijk bluesje en een waanzinnige versie van "Shake It Baby". Het is en blijft onwaarschijnlijk te moeten aanhoren dat de blues in een dipje zit, dit als op hetzelfde moment hier zowat iedereen uit de bol gaat en er haast geen doorkomen meer aan is 'cause the can boogie all night long... Verdere info over deze "Voodoo Twinz feat. The Patricks" hier gewoon vragen aan den toog.