© Rootsville.eu

Black Market III (US)
"Dashboard Jesus Tour"
Ace Café Reet
(06-09-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Ace Café
info artist: Black Market III

© Rootsville 2019


Het moet al meer dan 15 jaar geleden zijn dat we Scottie "Mad Dog" Blinn leerde kennen, toen nog als frontman van de "Mississippi Mudsharks", later als "Mississippi Mud" en ook nu zoals de laatste jaren als "Black Market III". Het was op een moment zelfs uitkijken in welke bezetting Scottie zou afzakken voor de bijna jaarlijkse tour. Slechts eenmaal werd er een sabbat jaar gehouden wat betreft Europa maar er was ook een tijd dat ze zelfs tweemaal onze contreien aandeden. Gedurende die 15 jaar zagen we ook de muziekstijl veranderen en ging het van blues naar greasy punk en terug. Sinds het ontstaan van "Black Market III" kwam ook zijn echtgenote Roxanne Coverdale aka Roxy meer en meer in de spotlights te staan. Eerst als gewoon roadie dan als bassiste en vervolgens zelfs als vocaliste.

Vorig jaar tekende deze "BMIII" een contract bij het label "Rip Cat Records", de thuis ook van namen als "The Blasters", "Kid Ramos", "The 44's" en "John Clifton" om er maar een paar te gaan noemen. In 2018 brachten ze dan ook hun tot nu toe laatste album "Dashboard Jesus" uit op dit label. Met dit album keerden ze een beetje terug naar de blues nadat ze in 2017 hun homage aan Led Zeppelin met "Black Country" op ons hadden losgelaten. Doorheen de jaren zagen we ook hun thuis verplaatst zien van Bonheiden naar Reet en het is dan ook uiteraard een obligate trip geworden naar het "Ace Café" van Chris Van de Voorde. Ook dit iconische café verhuisde door de jaren heen van Rumst naar Reet en ik moet eerlijk toegeven dat het weer een tijdje geleden is dat ik naar dit "Ace Café" ben afgezakt. Te ver en te gevaarlijk geworden mede door onze vriendin "Stella". Het weerzien met die andere "swingende" vriendin toverde dan weer een smile op ons gezicht. Vorig jaar zagen we ze zowel in de "Ace" als in de "Bromfiets" te Bonheiden maar het is toch wel opvallend dat de Belgische concerten van onze Amerikaanse vrienden plaats lijken te ruimen voor Duitsland.

Na een paar vrouwelijke drumsters zoals Haley Allen en Rhythm Turner was het vorig jaar Haley's vriend Joey Hager die de drumsticks kwam te hanteren. De drummer bij deze "BMIII" is steeds een hekelpunt geweest en dus was het zo goed als een verrassing dat Joey aan zijn tweede "tour" begon. Het weerzien werd meteen gevierd met enkele biertjes en beloofde het een lange zondagavond te worden. De belofte van Scottie was dat ook Freddie King de ganse tour zou meedraaien.

Als opener kregen we een paar instrumentale nummers waarbij de geest van een T-Bone Wallker niet zo ver weg was. Uniek was ook het projecteren van enkele filmpjes op het vel van de basdrum en ook daar waren enkele toppers bij met naast filpjes van een T-Bone ook de bijbehorende video op Slim Harpo's "Baby, Sctratch My Back", een slapstick met Charlie Chaplin en een fragment uit "From Dusk Till Dawn". Zeer entertained te noemen. Fans uit alle hoeken van het land en ook met uiteraard de gevangenis directeur uit Beveren, Nadine en haar bassist en de mensen van de "Point Virgule" uit Haacht. Danny Deman en zijn musicerende dochter en natuurlijk ook de "die hard" van het eerste uur, ons immer lachende Eva ;-)

We kregen een mix van eigen werk met wel uitgebalanceerde covers zoals Otis Blackell's floorfiller uit 1953 "Daddy Rollin' Stone". Voor hun originals zochten ze hun weg tussen nummers als "Runaway Soul" maar ook het nieuwer werk. Op "Keep On Lovin' Me Baby" van Otis Rush kwam Roxy dan een stapje voorwaarts en keurde diene van het "prison" het nummer nog net goed. Naturlamente kwam ook Freddie King aan bod al werd het eerder een "San-Ho-Zwing". Het obligate "Old Man" van Niel Young mocht dan ook weer niet ontbreken. Mooi was zonder meer "Regresare" waarbij Roxy ons deed terugdenken aan Linda Ronstadt en haar "Mexican Collections" als "Canciones de mi Padre". Voor mezelf kiekebisj een collectie die ook in de kast van "ons" Eva blijkt te zitten...Por un Amor.

Speciaal voor gastheer Chris Van de Voorde was er door Scottie een nummer gecomponeerd met als titel "Chris' Grooves" maar die leek plots met de kiekens de rek op te zijn ;-) Afsluitend ook wat stevigere werk met eentje van "ZZ Top" en het leek er op of Roxy, Scottie en Joey niet van ophouden wisten. En toch moet het anders komt de polis kloppen. De verdraagzaamheid anno 2019. Nog een beetje nababbelen en voor Chris en Saskia tot 1 december want dan is er hier het sluitstuk van de "European Tour 2019" van deze "Black Market III" en als allerlaatste nog een dikke en warme knuffel voor die trouwe promotor van "Hoegaardse Witte"...en ook aan jezelf denken hé, of de boogieman komt ;-) Het was weer ongelooflijk fijn om hier in het "Ace Café" te zijn...

Black Market III, Scottie, Roxy & Joey.


met trouwe fans

met enkele "die hards" van het eerste uur...

en de Host, of was het de Ghost? :-)

reunited and it feel so good...flashback
sleepin' beauties anno 2007

exceptional gear


Eva & Roxy anno 2004


Scottie & Roxy with the Doctor

once we were young

la grande bouffe

a crazy bunch

Scottie and some bad mother f*uckers @ Gevarenwinkel