© Rootsville.eu

Little Chris (B)
Solo acoustic
't Stamineeke Webbekom
(14-10-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info club: Stamineeke
info artist: Little Chris

© Rootsville 2019


Belofte maakt schuld en dus trokken mijn compagnon de route en ikzelf richting "Stamineeke" te Webbekom. Op het programma een "Little Chris Akoestisch" en ondanks al die jaren hebben we dit nog niet kunnen aanschouwen. De blues liefhebbers onder ons kennen Chris Van Nauw aka "Little Chris" uiteraard van bij "Howlin' Bill" en ook van nog andere bands. Ook staat Chris bekend als gitarist van bij o.a. Paul Michiels, Soulsister, Boogie Boy, Geena Lisa, Motown Supremacy...en uiteraard ook van bij de Pink Floyd Tribute band "Floyd Matters" en zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan.

Zoals hij het zelf zegt, niet voor één gat te vangen en dus krijgen we vanavond zowat alles te horen. Van "Bruce Springsteen" over "Pink Floyd" tot en met de "Police". Alles evenwel akoestisch en dat werpt uiteraard een gans ander licht op de zaak. Tijdens de hete zomer donderdagen van "De Venetean" in Hoegaarden zagen we hem ook aan het werk als "Little Chris Busted in Rock" met aan zijn zijde, een Belgische versie van Suzy Quatro, met name Nina Hermans.

Solo...en toch stak zijn wagen boesjevol materiaal dus was hij eventjes zoet om alles uit te laden. Een "Duvel" kan misschien al het werk al wat verlichten? Aan den toog kregen we het gezelschap van een "kolibrie", maar wel eentje die bier verkoos boven nectar ;-) Gert was hier met "Hummingbird" nog te gast op maandag 9 september en kwam de Chris wat ondersteunen. Vast onderdeel van het meubilair Marc aka "De Steen" die was er ook. Het was enkel nog wachten op het startsein en then the clock strikes nine...in real time dan wel:-)

Het waren de Stones die openden, of toch de Chris met "Lovin' Cup". Het definitief stemmen van zijn akoestische sixstring zat er op en zo waren we hier ook met z'n allen klaar voor een feestje. Het was enkel nog bij "Heroes" dat "Little Chris" nog alleen hoefde te zingen maar vanaf Bruce Springsteen's "I'm On Fire" kreeg hij de volle medewerking van het "Stamineeke Rock Choir" en dit voor de rest van het concert.

Het werd voor Chris diep tasten in het arsenaal van de rock & pop heritage, voor ons werd het een avondje nostalgie. Het liep allemaal vlot tot er plots enkele donderwolken zich boven "Webbekom City" kwamen te concentreren. Die plotse opstoot van een laag drukgebied was het gevolg van de aankondiging door Chris over een nummer van Elvis. Voor de elf-en dertigste keer "That's Al Right Mama" is van ARTHUR CRUDUP. Akkoord het was Elvis die er in 1954 geld aan verdiende maar Arthur 'Big Boy' Crudup bracht het al uit in 1946, en zoals het destijds bij de blues schering en inslag was werden enkele van de lyrics in 1926 al neergepend door "Blind Lemon Jefferson", tot zover de blues. Nog dit "Crudup" stierf in 1974 in volledige armoede en hield aan de royalties van dit nummer 0,0 cent over, de Schelvis werd er schatrijk mee, ook dat was de blues.

De Chris die ging ongestoord verder en liet het Stamineeke meezingen op nummers van de "Police", "Extreme", "Bon Jovi" en zelfs "Time After Time" van "Cyndi Lauper" kreeg een plaatsje. Onwaarschijnlijk maar het "Stamineeke Rock Choir" kenden alle teksten en dit zonder generale repetitie. Als sluitstuk van "deel 1" maakten we met z'n allen nog een wandelingetje in Memphis.

Ook tijdens het tweede gedeelte van dit concert bleef "Little Chris" grasduinen in het uitpuilende arsenaal van hits uit vervlogen tijden en na wat rockabilly van de "Stray Cats" was er zelfs ruimte voor een Nederlandstalig nummer. Niemand die er zich "blauw" aan ergerde en zelfs met Freddie Mercury bleven die van "'t Stamineeke" vrolijk meezingen. Chris die probeerde dan nogmaals eentje van Elvis tot ons te laten doordringen met "Suspicious Minds" en voor de "Ollanders?" in de keet volgde er nog eentje van "Golden Earring". Afsluiten deed Chris met een medley van formaat en zo rest er nog de vraag of Maaike morgen nog zo plots een dakwerker zou gaan vinden want het dak ging er hier wel degelijk af.

Nog eens bedankt aan "Little Chris" voor deze nostalgische sing-a-long avond hier in Webbekom. Ook een dikke pluim voor het voltallige koor en aan Christel voor het harde werk. Tot de noisjte kier voor een volgende versie van "Little Ireland" in Webbekom ;-)