© Rootsville.eu

Well Well Well (B)
Blue Monday
Blauwe Kater Leuven (28-10-2019)

reporter & photo credits: Rootsville


info club: Blauwe Kater
info band: Well Well Well


© Rootsville 2019


Wel wel wel, er is nieuws vanuit de blues scène en meer bepaald uit Wallonië. Samen met Lord Benardo op de bluesharp en Gert Servaes aan de drums heeft de steeds aimabele Renaud Lesire een nieuwe groep uit de grond gestampt met als naam "Well Well Well". Er ontstond het idee om de "North Mississippi Country Blues" à la Burnside hier in België nieuw leven in te pompen en vandaar deze band.

Ergens hebben deze drie compadres wel een connectie met elkaar. Zo zijn Gert aka "Easy G" en Lord Benardo bloodbrothers bij de "Boogie Beasts". Gert zelf maakt hier in de "Blauwe Kater" dan nog eens deel uit van het huisorkest de "Voodoo Twinz" en Renaud Lesire die heeft ongeveer met iedere voorname blues muzikant in ons land al met samen gespeeld. Het idee is nog niet zo slecht en zo kunnen Gert, Renaud en Lord Benardo ieder vrij gaatje in hun agenda komen op te vullen. Vandaag dus op een blauwe maandag in de "Kater".


Beginnen doen deze "Well Well Well" met nummers die we met z'n allen wel kunnen mee kelen. Country bluesjes als "Someday Baby", "Shake It Baby" en uiteraard "Goin'( Down South" , eentje dat we wel kennen van R.L. Burnside. Tot zover niets nieuws onder de zon zou je zeggen maar toch hebben deze arrangementen zo iets van je ne sais qoui. De verbetenheid waarmee dit trio deze oudjes weer tot leven komen te wekken doen je met veel interesse luisteren. Tijdens het eerste stomende gedeelte hier in de "Blauwe Kater" krijgen we ook nog nummers als "Skinny Woman" en "Blue and Lonesome" en nee dit laatste is niet van de Stones maar van Little Walter himself. Ondanks wat kleine technische problemen hebben we toch al kunnen genieten van deze "North Mississippi Country Blues".

De verrassing van deze sloebers kwam voor mezelf uit het begin van de tweede set met een nummer als "So Watcha Think" en wat ik dacht was, damned dit is knap. Een soort jazzy instrumentaaltje dat ik nog nooit had kunnen beleven, in om het even elke bezetting. Met Renaud Lesire staat er uiteraard ook slide op het programma en met het brengen van "Wild About You Baby" kregen ze ook de goedkeuring van de aanwezige studenten en blues liefhebbers. Nog een stukje Bo Diddley en ook mag "Poor Black Mattie" niet ontbreken anders zou het heiligschennis gaan worden. Met "Steamline Train" is het einde aan zicht maar geen paniek ze hebben ook nog encores in de valies zitten. Vertrouwd maar toch ook weer anders. Volgende maandag zit hier Guy Verlinde op den troon.