© Rootsville.eu

Kathryn Claire Trio (US)
Folk
Het Loodscafé Aarschot
(30-10-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info club: De Loods
info artist: Kathryn Claire Trio

© Rootsville 2019


Het is ruim 18 maand geleden dat we hier in het "Loodscafé" van onze sokken werden geblazen door Kathryn Claire en Allen Hunter. Nu is dit duo uit de Amerikaanse westkust aangedikt tot een trio met Sid Diston op viool. Dit "Kathryn Claire Trio" staat vanavond garant voor een avond die bol zal staan van poëtische en gepassioneerde Indie-folk om er zo maar een gepaste naam op te plakken. Kathryn Claire is een opgewekte en positieve verschijning waarbij de glimlach op haar gezicht zelden of nooit komt weg te vallen. Haar soms wel weemoedige folk staat in stil contrast met het positieve waarmee ze "Live" op het podium staat.


photo Kathryn Claire © Rootsville

In 2005 was er haar debuutalbum "Wanderer" waarna er nog volgden "Homespun" (2007), "Morning Comes Too Soon" (2011), "Shimmering Blues" (2014) en "Bones Will Last" (2017). Haar nieuwe album "Eastern Bound For Glory" komt officieel pas uit in 2020 maar zat al wel reeds in haar koffer. De titeltrack hieruit is al wel reeds op de markt. Vanavond zal het meestal werk uit "Eastern Bound For Glory" zijn dat we te horen zullen krijgen.

Met als opener "4th Floor" krijgen we meteen een instrumentaaltje in puur Keltische Folk en waarbij de tweestemmige violen van Sid en Kathryn meteen een meerwaarde zijn. Het enige wat nu ontbrak was een "Guinness" waarmee we een vereniging zouden krijgen tussen de Keltische muziek, de brengers uit de "West-Coast" en dat kleine café aan de "Demer". Meteen dan ook maar met de deur in huisvallen en zo brachten ze de titeltrack "Eastern Bound" ten beste.

"Everyone Goes" is ook zo een melancholisch voorbeeld van Indie-folk en staat eveneens op het nieuwe album. Op dat nummer van het album wordt Kathryn begeleidt door een 16-stemmig koor dat hier vanavond wordt ingevuld door "The Undisputed Knoet Folk Singers" en het is meteen een schot in de roos, en dit zonder repetitie. Door de inbreng van Sid Diston laka The Fiddler with the Red Hat" lijkt het er een beetje op of Allen Hunter een beetje naar de achtergrond wordt verdrongen. Zijn inbreng zijn de baslijnen zoals op "Syringa" waarbij het lijkt of ze uit een of andere Bond film zijn weggeknipt.

"Folk" is hier in Aarschot muziek voor alle leeftijden getuige daarvan is een fiere meid die meteen mee het podium op klom, dit tot grote hilariteit van Kathryn Claire. Wel een trotse fan die niet meer van het podium zou wijken en er het concert al deinend zou beleven. Meestal was er het poëtische dat het voortouw nam op de nummers en waren enkel de instrumentale nummers die er wat meer schwung in brachten. Toch beleefden we hier een heuse Folk night of het nu Irish was of Scottisch, het was in ieder geval Osschots. De Guinness was er niet dus kozen wij dan maar voor...;-)