© Rootsville.eu

J. Aubertin (F)
Singer-songwriter
Pallieter Café Herselt (07-11-2019)

reporter & photo credits: VH


info club: Pallieter Café
info band: J. Aubertin

© Rootsville 2019


Miezerige herfstdagen brengen  een mens  in de stemming  om de warmte en gezelligheid  op te zoeken van een kroeg. Niet ver van huis, dus wij daar naartoe, in deze drukke donkere tijden. Waar anders dan bij Hans in het Pallieter Café. Als daar dan nog  "J. Aubertin", een Franse singer- songwriter die van de Auvergne is komen overwaaien hier de avond komt opluisteren, kan het niet meer stuk.

In 2018 passeerde "J Aubertin" onze contrijen met zijn EP "Bringers of the Light". Deze muzikant is gezegend met mooie diepe stemintonatie die doet denken aan heel bekende stemmen.  Vandaag laat hij ons kennis maken met zijn nieuwe EP "Wispers in the Wind" (album report). En er wordt ook gewerkt aan een LP voor volgend jaar.

Nummers als "Holy Forrest" en "My Soul´s Home" geven direct de toon aan. Een aangename set die niet komt te vervelen.  En toch is het moeilijk de aandacht te houden voor sommige stamgasten .  Het mooie "Jailhouse Blues" moet zeker niet onder doen voor Folsom prison van  Casch. Al was het niet nodig om op aanvraag  "Ring of Fire" te brengen als afsluiter, een eigen nummer had hier veel beter gepast.

Het weekend gaat nog wel sporen nalaten. (met morgen, de ontsnapte gevangenen van "Alcatraz" in café hoekske (Gijmel) Zaterdag "Roots in de Herfst", het feestje van Rootstown in de Klinker Aarschot. Ook nog "Devant-Les-Bois" met de on stage indoor in Mettet en nog de "Live" CD opnamens van de "Bluesbones" in Haacht, dan is het nog maar zaterdag.