© Rootsville.eu

David Ronaldo & The Dice (B)
CD presentation "Citizen of the World"
De Loods Aarschot
(10-11-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info club: De Loods
info artist: David Ronaldo

© Rootsville 2019


Vandaag staat er "David Ronaldo & The Dice" op de affiche in het Loodscafé, allee dat was de bedoeling maar de interesse bleek zo groot dat ze in Aarschot maar wijselijk verhuisden naar "De Loods" en dat bleek achteraf geen overbodige luxe te zijn. David Ronaldo komt uit de bekende artistieke familie "Circus Ronaldo" welke bekend staan in en ver buiten Europa. "The Dice" bestaat uit Charly Verbinnen, Tim Van Passel en percussionist Marco Epis. Je kan het vandaag ook beschouwen als een akoestische uitgave van "David Ronaldo & The Dice". In deze bezetting zoals bij "Almost Unplugged" zag ik ze eind vorig jaar ook in Kampenhout (concert report).

Een vast gegeven hier in Aarschot is dat het "Loodscafé" en "De Loods" op zondagnamiddag steeds bevolkt wordt door muziekliefhebbers en dat scheelt uiteraard een slok op de borrel, welke als aangenaam kan ervaren worden door de muzikanten. Neem daar vandaag nog een grote kern van "Ronaldo Fans" bij en je zou evengoed het bordje "Sold Out" kunnen aan de deur posten.

Out of the blue bleek het zelfs niet zomaar een concert te zijn van deze wel zeer populaire David Ronaldo maar stond het concert ook in het teken van hun nieuw en lang verwachte album "Citizen of the World" (album report). Op dit album werken wel enkele bekende muzikanten mee en eentje, Steve Ceulemans, zagen we ook hier ronddwalen. Ook aanwezig waren diegene waar het prachtige album werd ingeblikt, met name Els Marivoet en Dirk Lekenne van "Fandango Music".

Het aanvangsuur daar wordt hier in "De Loods" niet mee gelachen en dus just on time om 17.00PM kondigt MC Jokke deze "David Ronaldo & The Dice" aan en galmt al meteen "Voodoo Chlie" van Jimi Hendrix uit de boxen. Alles wordt hier in een akoestische bezetting gebracht en dus zijn de earplugs overbodige atributen. Met David Ronaldo op de akoestische gitaar en een neckrack met bijpassende mondharmonica, de multi percussionist Marco Epis en Charly Verbinnen aan de ander kant van het podium gaan we hierw eerom een aangename namiddag beleven.

Enkele laatkomers beseffen nu ook meteen dat je hier in Aarschot best op tijd komt anders ben je gezien. Het enige wat vandaag ontbrak was een frontstage want dit optreden hier in "De Loods" had een horde fotografen naar "Aarschot City" gelokt. Met het tweede "Stick With You" zijn we zo ook al meteen twee nummers verder die op het album ook te horen zijn.

Het misleidende bij deze "David Ronaldo" is dat het wel lijkt of ze enkel cover spelen maar niets is minder waar. Tijdens hun gebrachte nummers zijn er ook een hoop eigen originals zoals "Citizen of the world" en "Children of the Sun" en dat maakt het juist zo sterk. Nummers waarbij je in eerste instantie gaat denken aan ronkende namen zijn gewoon uit de pen gevloeid van David Ronaldo en Charly Verbinnen, en nee "Het Hey My My" blijft tot nader order wel eentje van Neil Young. Steve Ceulemans dwaalde hier niet rond om enkel Orval te drinken, nee hij zou ook gaan fungeren als gastmuzikant en samen met zijn banjo leek het er wel op of deze akoestische rock geïntoxiceerd werd met een dosis bluegrass. Verfrissend dat wel!

Een van mijn favoriete Dylan songs is zonder meer de "Blind Willie McTell" blues en dus ik in mijn nopjes dat ook "David Ronaldo" het bij zijn favoriete nummers weet onder te brengen. Ook nog in het eerste gedeelte een dosis romantiek met de ballad "Sarah" en "Refugee Blues" allebei op het album terug te vinden. En dan is het tijd voor een nicotine moment, althans voor de verstokte rokers onder ons ;-)

Tijdens het eerste gedeelte van dit warme concert kregen we al heel wat uit het "Citizen of the World" album en dus werd het in deel twee alle remmen los! Van de "Boss" over Thin Lizzy" tot "The Band" en dat konden ze hier best smaken. Maar uiteraard niet zonder de nummers van hun album uit het oog te verliezen. We gaan er hier uit met een dosis "Woodstock" met going up the country en dat gaan mijn compagnon de route en ikzelf dan ook doen. Een statement vandaag hier in "De Loods" was zonder meer...David Ronaldo was here!