© Rootsville.eu

Bad Temper Joe & Fernant Zeste (D/B)
Blue Monday Concert - CD presentation "Haunt"
Blauwe Kater Leuven
(10-11-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: Blauwe Kater
info artist: Bad Temper Joe - Fernant Zeste

© Rootsville 2019


Ter gelegenheid van hun "Haunt" concert tour (album report) brengt het duo "Bad Temper Joe & Fernant Zeste" ons op een blauwe maandag richting Leuvense "Blauwe Kater". Deze twee bluesy singer-songwriters leerden elkaar kennen in 2016 tijdens een concert in het Duitse Bielefeld. Sindsdien treden ze veel samen op met als gevolg nu aak een gezamenlijk album.

"Bad Temper Joe" bracht eerder dit jaar al het akoestische dubbel album "The Maddest Of Them All" uit (album report). "Bad Temper Joe" is een Duitse singer-songwriter met een sterke voorliefde voor old school blues. Als je naar Joe luistert, voel je de echte diepgewortelde liefde van het bluesgenre en bezit de skills om de blues toegankelijk te maken voor iedereen. Zijn muziek kan je vergelijken als Bob Dylan meets Buddy Guy en is vertrouwd maar tegelijkertijd ook fris.

"Fernant Zeste" is een bluesy singer-songwriter die sinds de dag van zijn geboorte op zoek is naar de blues. De afgelopen vier jaar speelde hij op podia op het Europese continent en vertelde hij wat hij vond. Fernant Zeste groeide op in een klein Vlaams dorpje genaamd Welle voordat hij naar het bruisend en culturele Gent verhuisde om een theatergezelschap te starten. Fernant leidde de groep voor 10 jaar voordat de drang om zijn muzikale dromen te leven te sterk werd om te weerstaan. In 2017 bracht hij zijn derde album "Lost" uit.

De "Blauwe Kater" is een iconische kroeg...grapje want wie kent de "Blauwe Kater" niet? Normaliter dat het soms hectisch is om hier op een "Blue Monday Concert" een plaatsje te bemachtigen op de parking buiten op de Vismarkt. Mijn vaste compagnon de route is even goeiendag gaan zeggen bij "Koning Mohammed VI" maar zijn plaats wordt hier vanavond ingenomen door de cultuurkoning van Molenstede, Roel Celis van "Living 29", Steffie ne "Chimay Blue" van 't schap!

Bad Temper Joe, gewapend met een lap steel en Fernant Zeste met zijn elektrische gitaar beginnen ze zonder al teveel poespas eraan met "Don't Talk About Breaking Up" en zo zitten we ook meteen bij het niuewe album "Haunt" dat ze hier komen voorstellen. Hun blues is van het soort waar je al zittend moet kunnen van genieten en dat is soms wel een hindernis om nemen met de aanwezige volgelingen van Ben Weyts. "Winterblues" is ook eentje uit het album en staat simultaan met het weer. Beiden, zowel Bad Temper Joe als Fernant Zeste komen afwisselend netjes aan het woord.

We deinen doorheen het eerste gedeelte met nummers als "Black", "Little Rain" en "Shut Your Mouth" en zo hebben we het obligate gedeelte van de CD voorstelling haast achter de rug. Tex Williams zou nu gaan zingen van Smoke, Smoke, Smoke...that cigarette. Ook het teede gedeelte begint zoals we dit van "Bad Temper Joe & Fernant Zeste" gewoon zijn en dat is ontwapenend en kwetsbaar. Ook op nummers als "Been A While" en "All Is Fine" komen beiden talenten moeiteloos samen te smelten tot hun eigen sound. Na "The Boat" krijgen we nog het intiemere "Lullaby" en kunnen ze hun "Haunt Tour" verder zetten. De "Blauwe Kater" is aangevinkt.

Xtra Xtra read all about it, volgende maandag maken "RedRed" met o.a. Steve Ceulemans hier hun opwachting in de "Blauwe Kater", een verloren maandag zal het zeker en vast niet zijn...