© Rootsville.eu

Cuckoo & The Lazy Four (B)
Swingin' rhythm 'n blues
Bar Bruur Ruisbroek
(29-11-2019)
reporter & photo credits: Freddie


info organisatie: Bar Bruur
info artist: Cuckoo & The Lazy Four

© Rootsville 2019


Nog maar net zijn residentieel bezoek bij de Marokkaanse regeringsleider achter de rug en al meteen terug de hort op. That's the spirit voor m'n compagnon de route, de burgervader van Gevarenwinkel en zo trokken we als twee volleerde berbers op vrijdagavond richting Ruisbroek. Het doel op is het beleven van de officiële première van een nieuw Belgisch collectief, "Cuckoo & The Lazy Four". Daarvoor moeten we naar de jaarmarkt van Ruisbroek en brengen we een bezoekje aan "Bar Bruur". De voorbije "Duvel Editie" konden we al kennis maken met deze "Bar Bruur" maar vandaag staan we hier op de eerste rij voor een debuut concert van deze nieuwe groep. Ondertussen is dit gezellige café uitgeroepen tot het "Beste Café van Vlaanderen" en daar is de mama van de "bruurs" wat fier op. Sigaren hoeven ze niet mee te brengen want de gezelligheid van de bruine kroegen is al lang verdwenen, hun goed gemoed daar zijn we natuurlijk tuk op!

Op 19 oktober hielden deze "Cuckoo & The Lazy Four" reeds een try-out in "Café De Witte" in Hemiksem maar nu staat dit vijftal voor de real deal. Een nieuwe band aan het firmament maar niets dan vertrouwde gezichten. Met Ilse aka Miss Cuckoo (zang), Bart Stone (sax), Wicked Wes (gitaar), Jay Cee (drums) en King Norre (bas) staan er hier uiteraard vijf muzikanten op het podium die hun stars & stripes in het verleden al meer dan verdiend hebben. Het doet deugd dat alle vijf de draad weer hebben opgepikt en er hier dus staan als "Cuckoo & The Lazy Four".

Als doorwinterde cuckoo's brengen ze uiteraard nummers van anderen op het podium en openen ze ,na wat euvels met de zekeringen, gezwind met "What Have I Done". Je voelt meteen dat de muzikanten op het podium van een hoog allooi zijn waarbij ze afzonderlijk hun draai weten te vinden als "Cuckoo & The Lazy Four". "5,10,15 Hours (Of Your Love)", "The Things I Used To Do", zelfs het coole en jazzy "Wade In The Water" zit er meteen boenk op. Nummers waarmee Ilse vocaal meteen laat zien wat ze in haar mars heeft. Van de Norre en Bart Stone hadden we niets minder verwacht maar ook Wicked Wes kwam beter en subtieler over dan hoe we hem kenden.

Je zou haast zeggen foutloos maar dan kwam het duet zonder BB King. "Something You Got" komt uit het album "Blues Summit" waar BB King dit in duet brengt met Koko Taylor en niet Diva Etta. Met haar bracht hij de sleeper "There's Something on You Mind" padoe, padoe, padoe ;-) Ook hun versie van Willie Dixon's "Spoonful" krijgt hier een eervolle vermelding en dan...knots boem patat, de vermeling van "Elvis the Pelvis" op CC Rider. Gelukkig verbeterde Ilse just in time, dat het over de versie van LaVern Baker ging. Een populair blues nummer uit de tijd dat Elvis nog niet was geboren. Blues before Blues!

Nog een nummers als "My Babe" and the pleasure was all mine...Een eervolle vermelding voor een eerste optreden als dit van "Cuckoo & The Lazy Four", muzikaal top hoor! Kamelenmelk of muntthee daar was vanavond geen plaats voor, een stevige pint daarenboven wel en zo tokken we nog met de "Opper Duvel" richting "JH Kabal" voor een update van Duvel Blues en ook dat zal "hot" worden. Rest er nog enkel wat originele eitjes leggen in het nest en een nieuwe top band is geboren. Kom bruur we trekken "onze" nest in...Que sera sera;-)