© Rootsville.eu

Lucifer Mo'Blues (B)
Acoustic Blues
Loodscafé Aarschot
(07-12-2019)
reporter & photo credits: Rootsville


info club: Loodscafé
info artist: Lucifer Mo'Blues

© Rootsville 2019


Zondagnamiddag en laatste "Music Corner" van 2019 in het "Loodscafé" te Aarschot. Soms intrigerend, soms bijzonder mooi maar steeds weer een warme beleving met "Live" muziek. Vandaag staat daar "Lucifer Mo'Blues" op het programma. Misschien voor de meesten onder ons een nog een onbeschreven blad maar eenieder die een concert komt te beleven van dit akoestische trio is achteraf overtuigd van de kwaliteit dat ze brengen.

Deze "Lucifer Mo'Blues" heeft voor de blues-liefhebbers onder ons alvast één bekende naam in hun gezelschap en dat is Fernando Neris die in een vroeger leven nog deel uit kwam te maken van "The Hoodoogang". Fernando draait al een tijdje solo en in die hoedanigheid was hij hier reeds op 10 januari 2016 te gast in de toen nog niet zo lang ontstane "Singer-songwriters Corner" (concert report). Voor mezelf en diegene die vaste bezoeker zijn van de "Nuit du Blues de Charleroi" (festival report) konden op de 20ste editie in juni van 2016 kennismaken met "Lucie in the Blue Sky". Een jazzy blues band met als frontvrouw Lucie Delhi, een vocaliste met een stembereik van hier tot in Keulen. Vanaf toen fan van deze madam en ook zij maakt deel uit van deze "Lucifer Mo'Blues". Als derde lid van dit trio hebben we nog de enige echte Belg in het gezelschap, Maurice Chefneux, en zo kan je jezelf laten afdwalen bij hun eigentijdse beleving van de Mississippi Delta blues. Een eerste keer dat ik met deze "Lucifer Mo'Blues" kon kennis maken was in het iconische café de "Blauwe Kater" te Leuven op 11 februari van dit jaar op één van hun befaamde "Blue Monday" concerten (concert report). Dit jaar tekenden ze zelfs ook present op "Jazz @ Home" te Mechelen en namen ze ook deel aan de "Belgian Blues Challenge" dat dit jaar welke werd gehouden bij "Hookrock". Vandaag gewoonweg in het altijd wel gezellige "Loodscafé".


Lucie Delhi © Rootsville

"Lucifer Mo'Blues" betreft een 10-string band met Lucie Delhi op viool, maar ook op een "low wisthle" en op een trekfluit komt ze goed uit de verf. Zelfs het naspelen van een kazoo op de vuist lukt probleemloos. Het vocale bij deze Lucie, daar krijg je met momenten gewoonweg kiekebisj van. Fernando Neris is uiteraard meester van de resonator en lap-steel en naast zijn donker Delta stemintonatie bespeelt hij ook nog een foot-drum. Maurice Chefneux dat is gewoonweg meesterlijk hoe hij zijn zes-snarige ukelele bespeelt, geen enkele solo is hem teveel. Fingerpickin' Ukelele!


Fernando Neris © Rootsville

Al meteen putten ze diep uit de blues legacy met nummers als "No Mery In This Land" en het country bluesje "Sittin' On The Top Of The World" dat werd geschreven door Walter Vinsion en Lonnie Chatmon, beiden toen leden van de legendarische "Mississippi Sheiks", en daarmee was de toon voor deze "Music Corner" gezet. Op "You Shooke Me" krijgen we dan ook een eertse keer het tembereik van Lucie te horen en komt het "Loodscafé" tot leven. Met "It's All Right" van Muddy Waters en Bob Dylan's niet zo gekende "Well Well Well" laten deze "Lucifer Mo'Blues" horen dat ze van alle markten thuis zijn.

Het bezoekersaantal blijft gestaag groeien van mijn compadres de route, de Gevarenwinkel delegatie, over een groepje "Ladies Night Out in The Town" tot zelfs een soms vervelende lawaaimaker maar niets kan deze "Lucifer Mo'Blues" uit hun lood slaan. Ze houden zelfs van het beetje leven in de keet en brengen zelfs een hoogstaande versie van Dire Straits hun "Water Of Love" en na "I Know Much Better", is het ook tijd veu den hoed!


Maurice Chefneux © Rootsville

Een kleine social talk met Lucie leverde de info op dat het tweede gedeelte nog meer levendiger zou gaan worden en niets is zo standvastig voor de ambiance dan een goede interactie met het publiek. Fernando heeft een band met de stad "Leuven" en dus krijgen we ook zijn "Leuven Blues" te horen. Na "Sun In My Eyes" krijgt de ukelele van Maurice kuren en is dit instrument aan een vervanging van een nieuwe batterij toe. Duracell Maurice, want een Duracell konijntje gaat langer mee ;-)

Geen paniek want we krijgen dan een eerder geïmproviseerde versie van "Hoochiee Coochie Man" van Muddy Waters met als gevolg een nieuw hoogtepunt van de ambiance. Lucie she's a Hoochie Coochie Tramp, en dat zijn haar eigen woorden hoor! Bijna het dak eraf hier in het "Loodscafé maar al maar goed ook want buiten gingen de hemelsluizen open.


Lucie Delhi © Rootsville

Mooi is ook het nummer "Down In Mississippi" en meer bluesier kan het niet meer worden. We kregen nog "You Make It Special" en het beklijvende "Is There A Lord" waarna een dankbaar applaus losbreekt. Die van "Lucifer Mo'Blues" dachten zo dat het erop zat maar dat was dan zonder de Jokke en hun nieuwe fans gerekend want we want more! Zelfs den "Tesse" was fan. Het absolute orgelpunt werd dan "Baby, What You Want Me To Do" van Jimmy Reed en voor Lucie is dit simpel...just cookin' and cleaning. Straffe prestatie hier van "Lucifer Mo'Blues" in het gezelligste café van Aarschot en rest er nog enkel de vraag...Henk were art thou?.

Lucifer Mo'Blues