© Rootsville.eu

DC Snakebuster (B)
Blues 'n Roots
Varenwinkel (31-12-2019)

reporter & photo credits: Rootsville


info organisatie: Gevarenwinkel
info band: DC Snakebuster


© Rootsville 2019


Toen we vorige zondag nog het "Winterfest" van "Bues Oan Daa Stoazze" t.v.v. "Pinocchio vzw" bezochten waren we ervan overtuigd dat dit het laatste wapenfeit van 2019 zou zijn. Dit was dan buiten de "pater familias" van "Gevarenwinkel" gerekend. Nieuwjaarzangertjes, in sommige streken haast onbestaande maar in de streek van Aarschot en zo ook in "Varenwinkel" is dat een welgekende en drukke gebeurtenis. Het "Gevarenwinkel" festival staat er om gekend om ieder jaar, en dit al voor de 22ste keer, een deel van hun inkomsten te schenken aan een goed doel. Zo waren ze dit jaar weerom aanwezig op "De Warmste Week" om er een cheque uit te rijken aan de vzw "Els-Smiley".

Wat weinigen weten is dat het bestuur van dit festival ook ieder jaar weer de nieuwjaarzangertjes op het pleintje van "Varenwinkel City" een hartelijk oud naar nieuw toewensen met warme chocolademelk en het nodige snoep. Ieder jaar zijn ook de ouders van deze "Varenwinkel Zanger Knapen" aanwezig en voor hen zijn er dan wat winterse drankjes. In Hamme, en misschien wel lichtjes onder invloed van een hoge dosis "Chimay Blue", besloot "Vic Gevarenwinkel" om ook muzikaal iets terug te doen en zo ontstond er onmiddellijk een conversatie via internet met Frank Declerq aka "DC Snakebuster". Deze warme inborst werd zo dadelijk bereid gevonden om de koude te trotseren en zou de "grote" kinderen van deze gemeente dan op een blues 'n roots recital verwelkomen. Normaliter werd er vooreerst aan een gospelconcert gedacht maar bij gebrek aan een verwarmd heilig huisje zou "DC Snakebuster" dan de juiste oplossing zijn. Of hoe een idee onder invloed een "happy ending" krijgt...

Gewoonweg buiten in de koude zoals diene van Bethlehem op kerstdag zou "DC Snakebuster" dan zijn keel komen te schrapen en dit was nu ook weer niet zonder doel. Nee vanaf 01 januari 2020 is er het nieuwe officiele album "Snakeboots" van deze OMB, opnieuw opgenomen bij "Studio Fandango". Dus vanochtend in première op de nieuwjaarzangers stand van "Gevarenwinkel".

Alsof we 50 cent in de jukebox staken gaat "DC Snakebuster" van start met "On The Road Again" van Canned Heat" en zo waren we vertrokken om het morgen programma met blues in te gaan vullen. Frank aka "DC Snakebuster" was ook attent op de zangertjes eest hun ding te laten doen en na Nieuwjaarke zoete, ons verke heeft vier voete kregen we dan werk uit het nieuwe album met JJ Cale's "After Midnight" en de rhythm 'n blues floorfiller "Kansas City" van Little Willie Littlefield.

Eerlijk het was een gezellige bedoening met een jenevertje in de hand rond het warme houtvuur en op de achtergrond onze geliefkoosde blues. Zelfs Frank's "Black Crow" bleef geduldig zitten. "DC Snakebuster" ging diep graven in de legacy van de blues met nummers als "I Made Up My Mind" van Lazy Lester en het ons wel bekende "Rollin' & Tumblin". Nummers die allemaal op het nieuwe album "Snakeboots" te beluisteren zijn. Een album report zal verschijnen op 2 januari 2020 zoals beloofd. Toen Rufus Thomas zijn "Walking The Dog" door de speakers galmde trokken de honden hun baasje richting stand van "Gevarenwinkel" om zo ook hun deel van de koek te krijgen.

Het werd een op en af komen van zangertjes maar ook de ouders lieten deze "Gevarenwinkel Stand" niet links liggen. "DC Snakebuster" bleef maar optornen tegen de concurrentie van nieuwjaar zangers zoals ook met het prachtige "Rainin' In My Heart" van Slim Harpo. Nog iemand een home made schnapps van Alainke? Bij die van "Gevarenwinkel" kregen de kindjes niet zo maar één snoepje maar een ganse zak...dus van hoog huis, laag huis was hier geen sprake ;-) Tot noste joar!