© Rootsville.eu

Gonzalo Rubalcaba & Aymée Nuviola (CU)
tiltle: Viento y Tiempo - Live at Blue Note Tokyo
music: Latin Jazz
release date: 2020
label: Top Stop Music
promotion: Lydia Liebman Promotions
info artist:
Gonzalo Rubalcaba & Aymée Nuviola

© Rootsville 2020


Beiden uit Havana, Cuba, Gonzalo Rubalcaba en Aymée Nuviola zijn al sinds hun jeugd vrienden.
Eindelijk, na jaren van planning en voorbereiding, komen deze twee volleerde kunstenaars samen om een werk van echte artistieke betekenis te produceren. Deze vurige nieuwe release bevat unieke uitvoeringen van Cubaanse klassiekers zoals 'El Manisero', 'Bemba Colorá' en 'Lágrimas Negras', evenals een originele compositie van Nuviola, 'Rumba Callejera', met haar zus Lourdes Nuviola.

Rubalcaba is een virtuoze muzikant die wordt beschouwd als een van de toonaangevende artiesten in Afro-Cubaanse jazz. Hij kreeg wereldwijde bijval van winkels zoals de Wall Street Journal, NPR, Downbeat, de Chicago Tribune en anderen. Hij is genomineerd voor 16 GRAMMY® en Latin GRAMMY® Awards en heeft er elk twee gewonnen.

Nuviola, bijgenaamd "La Sonora del Mundo", heeft Timba, Jazz, Son en Salsa effectief samengevoegd, wat ertoe heeft geleid dat Fer de GRAMMY®-prijs voor het beste Latin Tropical Album in 2020 won van haar meest recente release "A Journey Trough Cuban" Muziek"; en in 2018 won ze de Latin GRAMMY® voor Best Tropical Fusion Album, voor haar album 'Como Anillo Al Dedo'.

"Viento y Tiempo" is een kinderdroom die uitkomt. In zekere zin vertelt het onze moeders, die niet langer bij ons zijn, dat hun inspanningen niet tevergeefs waren en dat die twee kinderen waarvoor ze vochten nog steeds verenigd zijn. Het is een eerbetoon aan de muziek die door de straten van Havana stroomt waarmee we zijn opgegroeid.

tracks:

01 Rumba Callejera
02 El Güararey de Pastora
03 El Manisero
04 El Ciego
05 Rompiendo la Rutina
06 Bemba Colorá 
07 Lágrimas Negras
08 Viento y Tiempo