© Rootsville.eu

Charlie Bedford (Aus)
tiltle: Good To Go
music: Bluesrock
release date: may 22, 2020
label: Blue Heart Records
promotion: Blind Raccoon (Betsy Brown)
info artist: Charlie Bedford

© Rootsville 2020


"Charlie Bedford" uit Melbourne, Australië, heeft onderdak gevonden bij het in de VS gevestigde Blue Heart Records. Zijn nieuwe album "Good to Go", een verzameling originele met blues doordrenkte pop / rocknummers, wordt wereldwijd uitgebracht op 22 mei 2020.

Charlie Bedford sluit de set af met het sombere delta-duet met Hanger, 'Blues For John', die zijn toewijding vervult van het album ter nagedachtenis van de voormalige Melbourne Blues Appreciation Society-president en collega-stoorzender, John Jerman, die een pijler was van de Aussie Blues-gemeenschap. Charlie Bedford, een jonge man met een mooie toekomst, is inderdaad "Good To Go", en deze sterke release zou hem moeten brengen waar zijn dromen naartoe leiden. Thuis in Australië heeft Bedford gespeeld naast en begeleid door enkele van de grootste bluesartiesten van Australië. Hij heeft ook de eer gehad om op het podium te staan ​​in de VS met bandleden van grote acts als B.B. King, Albert Collins, Ray Charles, Bonnie Raitt en Wilson Pickett.

Bedford begon op 12-jarige leeftijd in bars en clubs te spelen en werkt nu op 19-jarige leeftijd als fulltime muzikant. Hij treedt regelmatig op als soloartiest, als frontman van zijn eigen band en is ook de gitarist in zowel The Great Unknown als The New Savages. Hij is een nieuwe act en vertegenwoordigt de volgende generatie.

Hij begint met de grillige groove van ‘Money Junkie’, en biedt wijsheid na zijn jaren met enkele volwassen gitaarriffs die smaken hebben van Stevie Ray Vaughn en Hendrix. Het grilligeliefdeslied ‘Honey’ schommelt heen en weer tussen een rommelend zwaar couplet en een bubblegum popRefrein. De voorwaartse beweging van het dansbare nummer 'No Rain No Flowers' laat enkele Britten zienpop invloeden en heeft een optimistische boodschap, die ons aanspoort om van de positieve kant te kijken. DrummerTim Anderson laat zijn trucjes zien op het funky rockende titelnummer ‘Good To Go’ datbevat weer een geweldige solo van Bedford. Hij laat muzikale volwassenheid zien op het relaxte 'WindyWednesday 'en zijn blootstelling aan Californische geluiden uit de jaren 70.

De dynamische opstelling van het progressieve nummer, 'Enemy', toont Bedfords compositorische karakter vaardigheden. Maar hij herinnert ons eraan dat hij nog een tiener is door de verzen van ‘Get Rude’ en dat hij opgroeide tot een "digital native" als hij zingt over een meisje dat verlangt naar de nieuwste technologie de garagerocker ‘Upgrades.’ Zijn ouders waren vast fans van vinyl als de geluiden van zoet Southern Soul komt door op ‘Just A Little Longer’ en de aanraking van psychedelica glijdt over in Reverb doordrenkt instrumentaal ‘Telefoon.’ Chris "Stibbo" Hanger van de Melbourne Jump Blues combo, The Jump Cats, doet mee met hot blues harp voor een meeslepende versie van de Mink DeVille volg 'Steady Driver Man' die vrijheden neemt met het Bo Diddley beat party anthem. Hoe een tiener een jongen uit Australië hoorde over een band uit de jaren 70 van de punkscene in New York, die eigenlijk bestond de huisband van CBGB blijft een mysterie, maar de bluesradio zal dit geweldig zeker opeten spoor.

Bedford sluit de set af met het sombere deltaduet met Hanger, 'Blues For John', die zijn toewijding van het album ter nagedachtenis van de voormalige voorzitter van Melbourne Blues Appreciation Society en mede-jammer, John Jerman, die een pijler was van de Aussie blues-gemeenschap. Een jonge man met een mooie toekomst is Charlie Bedford inderdaad "Good To Go", en deze sterke release zou moeten duren hem waar zijn dromen naartoe leiden.

tracks:

01. Money Junkie
02. Honey
03. No Rain No Flowers
04. Good to Go
05. Windy Wednesday
06. Enemy
07. Get Rude
08. Upgrades
09. Just a Little Longer
10. Telephone
11. Steady Driver Man
12. Blues for John