© Rootsville.eu

Eric Hughes band (US)
tiltle: Postcard From Beale Street
music: Blues
release date: may 25, 2020
label: Endless Blues Records
info artist: Eric Hughes
promotion: Frank Roszak Radio Promotions (US)

© Rootsville 2020

 

Eric Hughes is een voorbeeld van Beale Street vandaag: doordrenkt van blues maar vertegenwoordigt zoveel meer; hij heeft meer dan 4.000 shows gespeeld op die beroemde straat. Hughes ziet zijn rol van Beale Street-steunpilaar als een diepe eer en heilige verantwoordelijkheid. Eric is muzikant, verhalenverteller, historicus, gids en een ijzersterke songwriter. Via “Postcard From Beale Street” laat hij je horen hoe Memphis vandaag klinkt en hoe het gisteren klonk.

Erics nummers hier variëren in stijl van soul, indie, jug-band, ballad, rock en - natuurlijk - blues. Eric en zijn groep bekwame muzikanten worden aangevuld met solide Memphis-sessiespelers. “Posrcard From Beale Street” vertegenwoordigt de diverse invloeden die Memphis muziek meer dan tot het verleden maken. Net als Memphis kan Eric's muziek niet 'in een hokje worden gestopt'; hij is niet alleen een bluesartiest. Dit is een songwriting-album: oorsnoepjes van enkele fijne muzikanten. Elk van deze liedjes vertelt een verhaal door middel van lyrische beelden en sluwe songwriting. Al deze liedjes zijn over iets, niet alleen woorden om muziek te begeleiden.

Het album begint met "Ain’t Whipped Yet", wat Eric's levensverhaal en motto is - en geeft een hint over hoe zijn bijnaam "Scrappie" tot stand kwam. Eric klaagt: "Oh, Booze!"  en legt de essentie vast van de Beale Street van het verleden - en heden, met blazers en arrangementen die een glimlach op W.C. Handy gezicht zouden toveren.

Met "He’s Just An Alley Cat" laat Eric zien dat hij en zijn band kunnen rocken en tegelijkertijd funky kunnen worden. Het nummer 'Follow Your Stupid Little Dreams' spoort mensen (vooral medemuzikanten) aan om te doen wat de titel zegt  en dit opnieuw in een muzikale stijl die 100 jaar geleden naar  Beale Street verwijst.

"Homesick Angel" is het eerbetoon van Eric aan zijn grootvader de gevechtspiloot en "Fair Weather Friends" vertelt een tijdloos verhaal in een zeer gekende Memphis-stijl. Iedereen wiens grootouders op het platteland woonden, kan een relatie hebben met "Blackberry Patch", en degenen die verlangen om een ​​geliefde te zien, zullen zich identificeren met "Come See About Me". Waiting For That Day 'is het universele lied van elke werkstijf en' It’s 4:20 Somewhere 'vertelt over een manier om met de frustraties van het leven om te gaan.

“Postcard From Beale Street” is een productie van eigen bodem van begin tot eind, elk nummer werd in Memphis geschreven, gespeeld en opgenomen door muzikanten uit Memphis - geproduceerd, gemixt, gemasterd en vervaardigd in Memphis. Amen

tracks:

01. Ain't Whipped Yet
02. Oh, Booze!
03. He's Just An Alley Cat
04. Follow Your Stupid Little Dreams
05. Homesick Angel
06. Fair Weather Friends
07. Blackberry Patch
08. Come See About Me
09. Waiting For That Day
10. It's 4:20 Somewhere

musicians:

Eric Hughes
Walter Hughes
Leo Goff
Brian Aylor
Rick Steff
Marc Franklin
Kirk Somthers
Mick Kolassa