© Rootsville.eu

Ivy Ford (US)
tiltle: Club 27
music: Blues
release date: 2020
label: Ivy Ford Music
info artist: Ivy Ford

© Rootsville 2020

 

Nog maar net het artikel over deze talentueuze jonge dame gelezen in BTTR en kijk, hier is haar nieuwe cd.

Het album “Club 27” komt uit op een noodzakelijk moment voor Ivy Ford. De jonge muzikante brengt dit album uit op haar eigen 27e verjaardag en hoewel het deze bitterzoete trend van artiesten is,  die onze muzikale afspeellijsten hebben gevormd en ons vandaag zelfs te vroeg hebben verlaten, is Ford van plan deze cyclus te doorbreken en dat hoofdstuk van de club te sluiten.

“Club 27” is bedoeld om licht te brengen in de diversiteit van verschillende muzikale genres. Hoewel elk nummer anders is, complementeert elke song het album als één geheel. Ivy Ford hoopt haar oude en nieuwe luisteraars te informeren over deze tijdloze muziek. “Club 27” is de eerste in zijn soort voor Ivy Ford, vooral in het feit dat het een conceptalbum is met specifieke bedoelingen en niet alleen blues of roots geschoeid is. Maar het is wel vol respect voor het in Amerika geboren genre (blues) met het openingsnummer 'Keep On Blues', geïnspireerd door “27 clubstarter”s en bekend als de beste bluesartiest aller tijden, Robert Johnson.

Vervolgens neemt Ford ons mee naar het tijdperk van Hendrix, Joplin en Morrison  met deuntjes als 'Ready 2 Die', waarin de treurige schoonheid van iconische artiesten wordt bezocht die zichzelf allemaal troosten met vooral hun (eigen) ellende. Er zijn verschillende thema's, waaronder Ivy Ford's eigen persoonlijke perspectieven als muzikant, minnaar, vriendin en meer. Ze is nooit in verband te brengen met de meer schurende genres zoals rock en grunge, maar in "Fine" omarmt Ivy de angst en rebellie van Kurt Cobain en zijn bestaan ​​van interne verlatenheid. Als luisteraar in het Amy Winehouse-tijdperk en in zowat dezelfde generatie van de zangeres, brengt Ivy ons naar de huidige tijd met 'Believe What You Heard', dat sterk wordt beïnvloed door Winehouse .
Speciale plaat maar toch goed klinkend moet ik zeggen.

tracks:

01 Keep on Blues
02 Mama Didn't Raise No Fool
03 Black Sheep
04 Little Miss Little One
05 Ready 2 Die
06 Fine
07 Love in This World
08 Believe What You Heard
09 When I Met You
10 Sky's the Limit

Musicians:

Ivy Ford: zang en gitaar
Dave Axen: drums
Willie Rauch: bas