© Rootsville.eu

Jaime Wyatt (US)
tiltle: Neon Cross
music: Country
release date: 2020
label: New West Records
promotion: Klanderman Promotion
info artist: Jaime Wyatt

© Rootsville 2020

 

Jaime Wyatt is een Amerikaanse countryzanger en songwriter die één album en meerdere singles en live-opnames heeft uitgebracht. Ze is actief in de genres Americana en outlaw country en heeft opgenomen met artiesten en producers, waaronder Shooter Jennings die ook op deze "Neon Cross" aanwezig is. Wyatt groeide op in Tacoma, Washington, waar ze werd opgevoed door ouders van muzikanten die haar blootstelden aan de muziek van Tom Petty, Bob Dylan, Hank Williams, The Pretenders en vele populaire countryartiesten uit de jaren negentig.

Op 17-jarige leeftijd, nadat ze van een landelijk eiland in de staat Washington naar Los Angeles was verhuisd en haar eerste platencontract bij Lakeshore Records had afgesloten, kregen haar liedjes een licentie voor een handvol optredens op het scherm en soundtracks. Het nummer "Light Switch" was te zien op de soundtrack van de film Wicker Park, naast artiesten als The Postal Service, Death Cab for Cutie, Stereophonics, Múm en anderen.

In 2017 debuteerde Wyatt haar eerste album "Felony Blues" met Forty Below Records. De liedjes behandelen onderwerpen als haar misdaad, verslaving, depressie en herstel. Wyatt verhuisde onlangs naar Nashville, TN, waar ze tekende bij New West Records.Wyatt begon singles uit te brengen van haar nieuwe album "Neon Cross", dat op 29 mei 2020 uitkomt.

Honlky Tonk chart busters zoals "Make Something Outta Me" met afwisselingen door melancholische ballads waarop Jessi Colter op 'Just A Woman" en Shooter Jennings op "Hurt So Bad" hun duit in het zakje doen, en waarbij het zo allemaal in de familie blijft.

tracks:

01 Sweet Mess
02 Neon Cross
03 L I V I N
04 Make Something Outta Me
05 By Your Side
06 Just A Woman (feat. Jessi Colter)
07 Goodbye Queen
08 Mercy
09 Rattlesnake Girl
10 Hurt So Bad (feat. Shooter Jennings)
11 Demon Tied To A Chair In My Brain