© Rootsville.eu

Joe Edwards (UK)
tiltle: Keep On Running
music: Singer-songwriter
release date: may 22, 2020
label: Tiny Mountain Records
promotion: G Promo PR (Geraint and Deb Jones)
info artist: Joe Edwards

© Rootsville 2020


Toen hij 16 was, verliet "Joe Edwards" zijn weekendtaak met wachttafels in een coffeeshop om covers te spelen van zijn favoriete nummers van Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en BB King in lokale bars, voordat hij muziek ging studeren aan de beroemde "Liverpool Institute for Performing Arts" en zijn diploma uitgereikt door Paul McCartney. Het was daar dat zijn muzikale interesses zich verbreedden tot enkele van de grote Amerikaanse songwriters zoals Dylan, Petty, Taylor en Simon.

Terwijl hij door Europa toerde als drummer van de Australische folkrockband The Wishing Well, begon hij verhalen over reizen, liefde, verlies en menselijk verdriet op te schrijven, wat de toegangspoort vormde tot wat zijn debuutalbum zou worden, "Keep on Running". Toen het tijd werd om iemand te vinden om mee op te nemen werd het al snel duidelijk dat veel van hen werden opgenomen in Nashville, met in het bijzonder één album van de Canadese "The Deep Dark Woods", Joe en broer Alex gaan naar Nashville om een ontmoeting te hebben met de bekroonde producer en muzikant Steve Dawson.

Het resulterende album, dat in slechts 10 dagen wordt opgenomen, live in één kamer en zonder koptelefoon, geeft de opnames een eerlijkheid en warmte. "Keep on Running", met gitaar en zang van Joe, en ook zijn broer Alex Edwards op drums, een samenwerking die teruggaat tot de dagen van hun schoolvergaderzaal, samen met de beroemde reguliere Steve Dawson-cohorten, Jeremy Holmes op contrabas, Chris Gestrin op toetsen en Steve op een verscheidenheid aan traditionele schuifinstrumenten, van dobro tot pedaalstaal. Het album werd gemixed in Nashville en gemasterd in New Jersey met Grammy-genomineerde Kim Rosen.

In een mix van genres als folk, blues en Americana zal deze "Keep On Running" zijn release kennen op 22 mei op Joe’seigen "Tiny Mountain Records "

tracks:

01. Beth’s Song
02. Capital Blues
03. Fears
04. Cross the Line
05. The Gambler
06. Trouble
07. Don’t Let the Bastards Get You Down
08. Keep on Running
09. Driving Home
10. Back on the Road
11. Mine oh Mine