© Rootsville.eu

Laura Green (US)
tiltle: Green Eyed Blues
music: Blues
release date: 2020
label: independent
info artist: Laura Green

© Rootsville 2020


Geboren in St. Louis, met al zijn rijke muzikale geschiedenis, treedt zangeres en songwriter Laura Green al meer dan een decennium op met een verscheidenheid aan soorten muziek, waaronder rock, folk en jazz. Geïnspireerd door legendarische bluesvrouwen zoals Janiva Magness, Big Mama Thornton, Lou Ann Barton en Bonnie Raitt, vond Laura haar stem in de blues en kwam ze in 2014 in de St. Louis-bluesscene met de Laura Green Blues Band. Ze begon muziek te schrijven.

In 2016 bundelde Laura haar krachten met veteraan St. Louis bluesgitarist Rich McDonough en vormde ze The Green McDonough Band. TGMB trad op in Europa, werd genomineerd voor Beste St. Louis Blues Band van 2016 door de Riverfront Times en won de St. Louis Blues Society International Blues Challenge 2017, en ging door naar de halve finale in Memphis. Laura had drie originele nummers op het debuutalbum van de band. Geïnspireerd door de # Me Too-beweging schreef en bracht Laura in 2018 haar single "Stronger" uit om geld in te zamelen voor donatie om vrouwen die het slachtoffer zijn van huiselijk geweld te versterken.

In 2019 keerde Laura terug naar songwriting om haar eerste originele soloalbum, Green Eyed Blues, te voltooien. Haar co-producer, David Torretta, nam en produceerde Chuck Berry en nam Rock and Roll Hall of Fame-inductee Johnnie Johnson en blueslegende Henry Townsend op. Uitgebracht in januari 2020, ontbloot Laura haar hart en ziel met deze gemengde mix van blues, beïnvloed door funk, rock and roll, country en gospel terwijl ze trouw blijft aan haar liefde voor het traditionele.

 

tracks:

 1. Bone To Pick
 2. Still In Love
 3. It Ain't Easy
 4. A Reason To Sing The Blues
 5. Mama Don't Cry
 6. All The King's Men
 7. Baby No More
 8. That's Right
 9. Pretty Little Thing
 10. Cry
 11. Don't Know Why