© Rootsville.eu

Laura Kits (NL)
tiltle: Holy Fountain Water
music: Country-rock
release date: march 27, 2020
promo & marketing: It's All Happening (NL) mail
info artist: Laura Kits

© Rootsville 2020


In maart van dit jaar mogen we het nieuwe album "Holy Fountain Water" verwachten van de in Amsterdam wonende Laura Kits. Helemaal niets "Holy" aan bij het beluisteren van dit nieuwe album. Soms stevig rockend maar dan moeten we weer onze woorden inslikken bij het beluisteren van het mooie "Human". Ondertussen zijn na het vrolijk rockende "Love and Danger" en het eerder donker beladen "How Much Is Your Heaven Worth" ook met " '81 Chevy" de derde single uitgebracht als voorbode van de full CD.

In 2017 debuteerde ze met haar EP "Skipper Canyon Road", die CD van de Week werd op NPO Radio 2. Nu staat het album "Holy Fountain Water" voor de deur, een album dat in maart 2020 gelanceerd wordt. Op dit album laat Laura haar groei als artiest en haar onvoorwaardelijke liefde voor muziek horen. Dat doet ze met twaalf liedjes die nog net wat meer volwassen, experimenteel, en toch nog altijd zeer toegankelijk zijn en waarin ze de Country met een hoofdletter C omarmt.

Opener is "Love and Danger" dat zoals al is geschreven als single werd uitgebracht waarna "Taillights" Volgt, een nummer dat ook de nieuwste single is. Een nummer over old loves en new memories. Zowat bij alle nummers op deze "Holy Fountain Water" loopt country als een rode draad doorheen de nummers. Zowel "21" als "Sure Ain't Mine" zijn lekker luisterende nummers daar waar "Human" een ballad is waar Laura een beetje gas terug neemt. Op het einde krijgen we ook nog een terugblik naar de movie "Thelma & Louise" met "81 Chevy", het moment ook waarop Laura Kits alle vrouwen oproept tot zelfstandigheid. Knap album waarmee ze in Nederland wel zeker een nieuwe Ilse DeLange mogen omarmen. Een album met voldoende diversiteit en waarop rockende country altijd wel in de buurt is.

tracks:

01 Love and Danger
02 Taillights
03 Human
04 21
05 Rosie
06 How Much Is Your Heaven Worth
07 Black and Blue
08 Sure Ain't Mine
09 Photographs
10 Holland
11 '81 Chevy
12 Movin' On