© Rootsville.eu

Lily Locksmith (SE)
tiltle: I Don't Need (7")
music: Rhythm 'n Blues
release date: march 2020
label: Envikin Records
info artist: Lily Locksmith

© Rootsville 2020


Lily Locksmith komt uit de stad Mockfjärd in het hart van Zweden. Ze kwam voor het eerst in de spotlights onder de naam "Lily Mae". Ze verscheen als gast bij acts zoals Mike Sanchez, The Domestic Bumblebees en Danny & The Cappers om er maar een paar te noemen.

Wegens ziekte kwam ze helaas buiten beeld maar dankzij een succesvolle stamcellen transplantatie kon ze in 2013 terug aan een opmars beginnen. Haar droom om op het podium te staan ​​en gemotiveerd te zingen bleef haar bezig houden en nu is ze vastbeslotener dan ooit om die droom waar te maken.

Lily Locksmith en haar band staan ​​klaar om de wereld op zijn kop te zetten met hun Rhythm & Blues-georiënteerde muziek. Ze laat zich inspireren door iconen zoals "Ruth Brown", "Big Mama Thornton" & "Etta James" evenals nieuwe artiesten zoals "J.D McPherson" en landgenoot "Daniel Norgren".

In het teken van de "Rockin' Race Jamboree" begin februari in het Spaanse Malaga brachten Lily Locksmith en haar band een 7" vinyl schijfje uit. Het A-kantje is "I Don't Need" dat werd geschreven door haar gitarist Chris Bergström en we ook hier kennen in de uitvoering van de Noorse rhythm 'n blues gitarist Joakim Tinderholt. Aan de B-side treffen we de million seller tearjerker "Can't Believe You Wanna Leave Me" van Little Riuchard.

tracks:

01 I Don't Need
02 Can't Believe You Wanna Leave

musicians:

Lily Locksmith - Vocals
Chris Bergström - Guitar
Mattias Hyttsten - Drums
Peter Fröbom - Upright Bass