© Rootsville.eu

My Darling Clementine ft. Stevie Nieve (UK)
tiltle: Country Darkness Vol. 1 (EP)
music: Country
release date: 2020
label: Train Wreck Record
promotion: Must Have Music
info artist: My Darling Clementine

© Rootsville 2020


"Country Darkness Vol.1" is de nieuwe EP van het Britse country-soul duo "My Darling Clementine", het sobriquet van echtgenoten Michael Weston King en Lou Dalgleish. De 4-sporen set bestaat uit Elvis Costello-interpretaties in samenwerking met Steve Nieve van The Imposters / The Attractions. Het komt vooruit op een uitgebreid Country Darkness-project dat verder onderzoek en bewerking van talloze Costello-countrynummers voor duet zal bevatten. De EP bevat de singles "Heart Shaped Bruise" en "Stranger In The House".

Dalgleish en King hebben sinds 2011 uitgebreid door Europa en Noord-Amerika gereisd en brachten in die tijd 4 albums uit. Eerder dit jaar keerden Dalgleish en King terug naar de studio om het vervolg op hun countryalbum ‘Still Testifying’ uit 2017 te maken. De nieuwe release bevat een exclusieve vinylpers en zal dit najaar vergezeld gaan van een 15-daagse Europese tournee plus geselecteerde UK-shows.

Voor dit project herenigden ze zich met Richard Hawley alumni Colin Elliott, Shez Sheridan en Dean Beresford, met wie ze hun geliefde 2e album ‘The Reconciliation’ maakten om Michael en Lou te helpen hun ambities te realiseren. Het werd geproduceerd door Colin Elliot en King.
 
Steve Nieve, wereldwijd bekend als de rechterhand van Elvis Costello, werkt sinds 1977 samen met Elvis en nam voor het eerst met hem zijn tweede album This Years Model op. Hij was een van de oprichters van The Attractions en nu al meer dan 20 jaar een van The Imposters. Nieve, lid van Rock & Roll Hall of Fame, is een van de meest gevraagde sessietoetsenbordspelers ter wereld.

 

tracks:

01 Heart Shaped Bruise
03 Stranger In The House
04 That Day Is Done
05 I Felt The Chill Before The Winter Came