SCHEIDGEN - LUXEMBURG

Datum: 1-3/05/2003
Aantal trip: 800 km
Verblijf: Hotel De La station - Scheidgen

 

30/04/2003. De eerste weekendtrip van 2003 gaat van start. Op woensdagavond waren we even samengekomen om na de onrustgevende weersvoorspellingen af te spreken of er eventueel wagens zouden meerijden. Het zou ook de 1ste we-trip van Ludo en Jeaninne worden met de moto. Als echte motards werd besloten om er het eventuele slechte weer maar bij te nemen. Besluit: vertrek donderdag 1 mei aan het benzinestation in Thorembais rond 08.45.

Donderdag 01 mei 07.30 Nicole en ik vertekken richting Roger en Françine. We zouden Ludo en jeaninne oppikken aan het Gouden Kruispunt in Tielt Winge.Voor Ludo was het even wennen want voor hem begint elke reis vanuit Aarschot. Afspraak met Eddy en Greet in Thorembais. Het weer was zeker niet slecht en na een koffie (of twee) ging het richting Luxemburg. Via Marche-en-Famenne ging het richting Bastogne om zo langs de N15 Esch-sur-Sûre te bereiken. Iets voor Esch sur Sûre was het een beetje beginnen druilen en omdat het bijna middag was en we Roger toch maar niet te bleek willen laten worden besloot ik om hier maar even halt te houden. In Hotel De La Sûre besloten we na een warme koffie een kleine wandeling te maken en daarna een lichte snack te nuttigen.

Na de inwendige mens te hebben versterkt, ging het verder richting bestemming. Onze route ging langs Diekirch via de N19 naar Echternach. Ondertussen was de hemel opgeklaard en konden we van het prachtig landschap genieten. In Echternach ging het via de N11 richting Luxemburg stad om na een paar km. de weg te verlaten naar Scheidgen. Het hotel zag er veelbelovend uit en omdat het nog vroeg was werd besloten een korte rit te houden langs een paar bezienswaardigheden met een paar wandelingen om de benen te strekken.

Vrijdag 2 mei. Een stralende morgen. De taak van Ludo was een trip voor te bereiden naar Frankrijk met name de dorpjes Marville en Montmedy. Na een "champagne-ontbijt" werd rond 9.30 de trip naar Frankrijk aangevangen. Om Luxemburg stad te omzeilen reden iets voor de stad de A1 op. In "air Berchem" dacht Greet even dat ze de paus was en ging de grond kussen. Na de tankbeurt werd er de 1ste afrit genomen om zo richting Longwy te rijden. In het noorden van Frankrijk zijn de aanwijzigingen niet denderend en besloten we om toch maar even te informeren of we nog juist zaten. Na toch een kleine omweg zijn we eindelijk in Marville aangekomen. Daar wist Ludo een kerkhof waar meer dan 40.000 beenderen en doodshoofden van door de pest omgekomen bewoners waren opeengestapeld. Een luguber kerkhof maar het bezoeken zeker waard.

Kerkhof St. Hilaire Marville

Allee, de meester sprak de waarheid en we besloten hem te geloven dat het volgend dorpje ook een bezienswaardigheid was. Dus op route naar Montmedy. Van Marville naar Montmedy is maar een paar km. en zo waren we rond 13.30 reeds in Montmedy. Een op een heuvel en omringd door een vestiging gelegen citadel waar m'n dringend aan restaureren toe is. Alhoewel Roger er nog tegen kon besloten we toch om maar een licht snack te nuttigen vooraleer een wandeling in het dorpje te maken. Een oude maar niet onderhouden kerk was het eerste bezoekpunt in deze citadel. De wandeling langs de wallen zouden we niet nemen want volgens Ludo zouden we er niet meer uitgeraken.

De terugweg was nog even spannend omdat de benzinetank van Ludo (z'n moto) bijna leeg was. Om zeker te zijn ben ik langs Virton teruggereden om zo te kunnen tanken. In het hotel aangekomen stond er ons weer een heerlijk avondmaal te wachten.

Zaterdag 3 mei. De dag van de terugrit is helaas weeral aangebroken. Na het ontbijt werd er ingepakt en omdat ik in aanraking was gekomen met de garagepoort was een kleine heelhundige ingreep van ludo noodzakelijk. Recht naar huis konden we toch niet maken en we besloten om eerst de ruine van Beaufort te bezoeken. deze goed onderhouden ruine is zeker een bezoekje waard. Vanuit Beaufort ging het richting Clervaux waar een klein stop was ingelast. Na Clervaux reden we richting Bastogne waar het weeral tijd werd om de inwendige mens te versterken. Vanuit Bastogne ging het naar Hoei waar het laatste terrasje werd ingelast.

Een geslaagd weekendje en weeral een bewijs dat de weersvoorspellingen met een korreltje zout moeten worden genomen. Hopelijk is het voor de nieuwe Bikerfriends ook voor herhaling vatbaar?