MOESEL - DUITSLAND

Datum: 15-17/08/2003
Aantal trip: 800 km
Verblijf: Weingut Schwaab - Erden

 

VRIJDAG 15/08 - TIENEN 07.30uur

Dit zou de laatste weekendtrip van het seizoen worden, en het vertrek was voorzien rond 07.30 te Tienen. Maar dit was zonder "de meester" gerekend. Voor het vertrek in Heist o/d berg zag Ludo dat er enkele bouten los waren aan het zadel, en omdat we ons niet konden veroorloven om Jeannine onderweg kwijt te raken moest dit euvel eerst verholpen worden. Allee, met een klein kwartier vertraging ging de rit richting Hoei.Om zo via Hamoir, Trois Ponts te bereiken. Door het vroege vertrekuur was het uiteraard moeilijk om ergens iets open te vinden om de eerste koffie te nuttigen. Maar niet getreurd de Patron van de brasserie op de hoek van Trois Ponts richting Vielsalm werd bereid gevonden om ons van de nodige drank te voorzien. Het was zonnig maar fris.

Na de koffiepauze met bijbehorende koek ging het verder richting St. Vith. Van daaruit trok onze 7 motoren tellende groep richting Prüm. Even leek het spannend te worden toen we maar geen benzinestation tegenkwamen om Ludo te voorzien van benzine. Alhoewel hij zich van de nodige atributen voorzien had bleek het toch dan de Kawasaki het uithield tot Prüm. Ondertussen was het middag en tijd om de inwendige mens te versterken. Na de lichte snack (Duits eten kan toch niet licht zijn?) en een logisch kerkbezoek ging het verder richting Eifel en Kyllburg. Vanuit Kyllburg trokken we richting Wittlich om rond 14.00 bij de familie Schwaab te arriveren.

Tijd om te gaan slapen was het nog niet, dus besloten we voor het avondmaal bij Olaf nog een tripje te doen naar Bernkastel. Omdat we ons nog jong voelen besloten we zelfs de wandeling te maken naar de ruine boven op de berg. Het was zwaar en onderweg werd Nicole zelfs door vreemde rupsen aangvallen. Geen nood, Ludo heeft ze dadelijk getemd. Boven aan de top hebben we uiteraard genoten van de mooie panorama's. 18.00 terug naar Erden om te eten. Daarna nog wat bijpraten tussen de wijngaarden en de eerste dag zat er al op.

ZATERDAG 16 AUGUSTUS

Vandaag op het programma: rit naar Koblenz met onderweg bezoek aan Beilstein en Cochem. Na de rit wijnproeverij en barbeque. Dus na het ontbijt vertrokken we richting Koblenz. Eerste stop was voorzien na een 50-tal km. in Beilstein. Eén van de oudste Joodse dorpjes van Duitsland met een schat aan oude woningen. Natuurlijk stond daar ook een ruine op een berg en konden we het niet laten om ook deze te gaan bezoeken. Persoonlijk vond ik de panorama's ietjes minder dan deze in Bernkastel. Na het bezoek en de heerlijke muntjes van Claudine en Françine ging het integraal naar Koblenz.

Koblenz bekend om "die Deutschen Eck" de plaats waar de Moesel werdwijnt in de Rijn. Na een foto bij het standbeeld van Keizer Wilhelm I was het tijd om fritjes met goulash aan een wel schappelijk prijsje. Iedereen voldaan en er werd een wandeling voorgesteld door het oude stad- centrum. Een bezoekje aan de Romaanse basiliek St. Kastor kon natuurlijk niet uitblijven. Verderop vonden we de "plan", een plein waar een fontein (1783) staat met de geschiedenis van Koblenz. Na het bezoek aan Koblenz zouden we nog een stop inlassen in Cochem wat gedeeltelijk in 't honderd is gelopen door het kwijtspelen van Fre. Zo zie je maar, niet in de groep blijven loopt fout af. Eind goed, al goed en met een drie kwartier vertraging konden we aan de wijnproeverij beginnen. Buiten stonden natuurlijk al 2 blondines van een jaar of 70 (of 80) te wachten om aan de bbq te beginnen.

Bij de bbq werd de wijn voor Ludo alsmaar beter en het degustiefje (38°) werd zelfs door de meester als "goeie wijn" bestempeld. Na een aangename avond en omdat Jos en Ludo verbod gekregen hadden van hun ega's om nog verder aan wijnproeverij te doen werd er wijselijk besloten om te gaan slapen. Op zondag was het helaas weer tijd om richting België te rijden. Na een bezoekje aan St. Vikt. werd er opgeslitst en werd er door de eene helft nog via Clervaux en La Roche nog een omwegje gemaakt. Een weeral zonnig weekend dat ons niet meer kan worden afgenomen.