EIFEL - DUITSLAND

Datum: 14-16/05/2005
Aantal trip: 710 km
Verblijf: Hotel Mueller - Kyllburg

 

HEENREIS 14-05-05

Vertrek van de eifeltrip. We kwamen samen aan het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge waar we rond 08.00 zouden aanzetten richting EIFEL. De meteo was ons niet goed gezind maar voorlopig bleef het droog. Via Hannuit bereikten we Hoei waar het tijd was voor de 1ste stop en koffie. Het werd ook het moment om de regenpakken boven te halen, en het bleek dat we tot de eindbestemming in de regen zouden rijden. Toch de moed niet opgeven en zo ging het via de N66 richting Trois Ponts en tijd voor een warm soepje. Van side seeing kwam er niet van terecht en werd er maar zo vlug mogelijk doorgereden via Vielsalm en Sankt-Vith richting Prüm.

Rond de middeg bereikten we verkleumd Prüm en werd alleen maar aan een warme maaltijd gedacht. De dagschotel bleek goulash te zijn en enkelen onder ons gingen daarvoor. Na een lekkere maaltijd stonden er nog een 30-tal km tot het hotel op het programma en in onze koude en natte pakken ging het richting Kyllburg. Aangekomen werd er door onze gastheer ons dadelijk een schnaps aangeboden en voor de dames een soort pruimenjenever waar we de volgende dag een flesje zouden paraat maken.

Nadat iedereen was opgewarmd besloten we een wandeling te maken richting "Stiftskirche". Deze kerk bevindt zich op het hoogste punt van Kyllburg en werd tussen 1276 en 1350 gebouwd. Als enige in de streek bezit deze kerk een kruisgang. Door de dames werd er een kaarsje gebrand met de stille wens dat het morgen beter weer zou zijn. De wandeling ging verder richting een" heilzaam voetbad" dat Eddy, Greet, Nicole en ik enkele jaren geleden al eens hadden opgezocht. Het voetbad stond er nog maar of het nog heilzaam was....?
Terug naar het hotel dan voor het avondeten en wat bleek het te zijn................GOULASH!!!

Een 1ste "NATTE" dag maar toch werd er de moed niet bij verloren want de kaarsjes zouden hun werk doen.

DAG 2 - DE DAGTRIP

Rond 06.00 werd ik wakker en wat bleek......... de zon was van de partij, dus wie nu nog lacht met het branden van kaarsjes... Het onbijt was om 08.00. Het programma van vandaag had ik in de gauwte wat veranderd door de weersomstandigheden en deels door de trip van vorige week naar de Ahr met Zenne-Dijle Chapter. De natuur had me betoverd en omdat de Bikerfriend ook allemaal een beetje van natuur houden zou het meevallen. Een trip van 230 km bracht ons van Kyllbrug richting Daun (B257). Via Kelberg breikten we de Nürburgring en van daaruit reden we via Adenau richting Altenahr (B257). De 1ste stop was voorzien in Altenahr en er bleek niets dan lof voor de mooie wegen en prachtige natuur. Na een "Heise cacao mit sahne" begonnen we aan een wandeling naar de ruine boven in het stadje. De wandeling bracht ons een beetje op temperatuur want ondanks een zonnetje bleek het er boven toch maar fris

Voor de terugweg zouden we de locale wegentjes aandoen. Via de Effelsberg en Mahlberg reden we naar Berresheim en Schuld. Pas vertrokken dreigden enkele wolken met een beetje druppels onze terugweg te verpesten maar al vlug bleek alles over te trekken. Vanuit Schuld volgden we een beetje de Ahr richting Antweiler. In Müsch namen we de 258 richting Barweiler en in Zermüllen troffen we rond de middag een pizzeria aan. Dit konden we de meester toch niet aandoen en al vlug zaten we aan tafel bij een lekkere pizza. Pizzeria "La Lanterna" is aan iedereen aan te bevelen.

Na de pizza ging het terug richting Kelberg om van daaruit de 410 te nemen naar Boxberg. Van nu ging het richting Gerolstein. Ietsjes voor Gerolstein bereikten we het Adelaarspark van Kasselburg. Omdat we toch niet te vlug in het hotel mochten zijn besloten we er een kijkje te gaan nemen en we waren juist op tijd voor de show. Na de show nog een koffie en via Birresborn en Sankt Thomas reden we terug naar Kyllburg. Om 20.00 was het avondeten en bij een lekker stuk gebraad werd er nagekaart over toch een geslaagde dag. Na het eten heb ik vriendschap gesloten met "Fifi" de boxer van hotelgasten en het werd moeilijk om van deze prachtige hond afstand te doen (wederzijds). We besloten de rest van de avond door te brengen in het cafe van het hotel. De patron (zelf licht beschonken) werd zelfs gul met het schenken van "prummeschnaps" Na een geslaagde rondrit werd het ook een gezellige avond en werd er redelijk wat afgelachen. Toch nog een kleine annecdote voor moest Herman de buurman van Ludo dit lezen.....Ludo kon geen pint meer uitkrijgen..???? Tijd om te gaan slapen om morgen fit te zijn voor de terugreis .

DAG 3 - DE TERUGREIS - 16-05-05

06.30 en mist in Kyllburg. Mist die al vlug zou overgaan in zon. Na het ontbijt en de gebruikelijke afrekening ging het terug richting Gerolstein. Van daaruit namen we de B421 richting Hillesheim, Junkerath, Stadtkyll om via Losheim een koffiestop te hebben in Bullingen. Onder een stralende zon ging het via Malmedy en Stavelot naar de N66 waar we een ommetje zouden maken naar Durbuy om aldaar een snack te verorberen. Na een korte wandeling reden we via Ouffet richting Hoei om een laatste stop te houden in Hannuit. Afscheid nemen en richting HOME.