CÔTE D'OPAL - FRANKRIJK

Datum:14-16/08/2008
Aantal trip: 850 km
Verblijf: Hotel l'Escale - Escalles

 

Dag 1: Sint-Joris Winge - Escalles +/- 270km.

In 2007 hadden Ludo, Jeanine, Nicole en mezelf al eens een geslaagde trip naar Cap Blanc Nez ondernomen en dus werd er geopteerd om er eens met een grotere groep van de Bikerfriends naar toe te rijden. Eigenlijk kwam er het op neer om van deze trip een copy te maken van die van vorig jaar alleen waren we nu met 10. Aan de Cap Blanc Nez is er maar 1 hotel, en omdat er geen klachten zijn van deze locatie zouden we ook hier nu overnachten. Aangekomen zit er natuurlijk niets anders op dan een wandeling te maken naar het punt op de Cap Blanc Nez zodat we met een hongerige maag aan tafel konden gaan. De formule bleek nog hetzelfde te zijn dan vorig jaar dus kon iedereen zowat zijn gading vinden in het menu.

Cap Blanc Nez

Dag 2: Cap Gris-Nez, Le Touquet, Boulogne sur Mer +/- 140km.

Ontbijt zoals gewoonlijk rond 08.00 en onze eerste dagtrip werd aangezet naar Le Touquet(Paris) - Plage voor een bezoekje aan de zandsculpturen met als thema "Afrika". Na het bezoek aan deze toch te bewonderen kunstwerken reden we terug naar Boulogne-sur-Mer. Van daaruit trokken we naar de musea van de wereldoorlogen die op deze route talrijk te vinden zijn. Het was al ver in de namiddag toen we richting Cap Gris Nez trokken en na een wandeling zouden we in het hotel onze tweede culinaire avond beginnen.

 

zandsculpturen Le Touquet Plage

oorlogsmuseum

Dag 3: Escalles - Sint-Joris Winge +/- 290km.

Een kort weekend is dus kort en na onze 2de nacht was het weer tijd om richting huiswaarts te keren en zaten onze trips voor 2008 er op. Volgend jaar terug 'collekes' zodat we iets te doen hebben onderweg. Waarheen? Vogezen en Pyreneeën.

Op de terugweg kreeg Jos panne en waren we uiteindelijk nog met 8 om de rit verder te zetten...