FRIESLAND - NEDERLAND

Datum:15-17/08/2009
Aantal trip: 900 km
Verblijf: Gastenkamers Harlingen Nederland

 

Sommige hersenkronkels zijn soms bij personen niet te ontwarren, zo kwam Eddy aandraven om als 2de weekendtrip voor 2009 Friesland te kiezen en welbepaald Harlingen. Holland? veel 'vogelkastjes' weinig te beleven en laat dan het eten toch goed zijn. Het verslag ga ik niet opsplitsen om niet van verveling in slaap te vallen :-). De weg van en naar Harlingen zou het meetst over de autosnelweg gebeuren om de enige reden dat het niet evident is om bij onze bovenburen van A naar B te rijden. Greet gaf forfait maar daar was ellen niet rouwig om. Voor Nicole en mij zou het spannend worden want de avond voor het vertrek lag onze dochter al enige tijd in gasthuisberg te wachten op de geboorte van hun zoon en onze kleinzoon.

Thibeau

Rond middernacht maakte Nicole me wakker en konden we nog vlug richting Leuven om onze kleinzoon te kunnen aanschouwen. De bevalling was niet zonder problemen verlopen en zowel moeder als kind waren behoorlijk uitgeput. Zijn 'geboorte coördinaten: Thibeau, 52cm, 3,540kg. Dit van de baan dus konden we vertrekken.

Harlingen

In Harlingen had Eddy een gastenhuis gevonden met zeer ruime kamers. Roger en Françine hadden er zelfs één waar je in kon verloren lopen. Voor het eten was hij op internet gaan surfen en bleek iets te hevbben gevonden die alleen eten maakten voor groepen vanf 10 personen en omdat we met z'n tienen waren besloten we het er maar op te wagen. Het eten dat was een voltreffer, wat we hier op tafel kregen was lekker en genoeg voor 20 uitgehongerde bouwvakkers. Volledig verzadigd konden we onder de wol kruipen.

Voor de rondrit was er een ritje van iets over de 200 km uitgewekt langsheen de dijken...allée dijken? we konden geen bal zien van het water want op de meetste plaatsen ligt de bewoonde wereld onder de zeespiegel en daardoor waren we verplict om enkele stops in te lassen om over de dijk te klimmen om zo in de verte Texel en andere wanden eilanden te ontdekken.

Op de terugweg deden we 'Leeuwarden' aan en zelden heb ik zo'n dode stad gezien, zelfs in het kleinste frans dorpje is er soms meer leven te bespeuren. Toch geluk en aan een binnenkanaal vonden we een eethuisje met wraps en andere toestanden. Terug in Harlingen had iedereen nog de tijd om een lange avondwandeling te maken alvorens aan te schuiven aan de dis die zelfs nog rijkeleker gevuld was dan de vorige avond. Ik denk zelfs dat er bijna de helft van is blijven staan en toch was er niemand die nog honger had.

De volgende dagzat het mini weekendje er reeds op en na een middagetentje in de enclave Baarle Nassau reden we huiswaarts van dit sluitingweekend voor 2009.

De trips waren goed (Vogezen), zeer goed (Pyreneeën) tot aanvaardbaar (Friesland) en daardoor doen we voor 2010 ook geen volksraadpleging en heeft het stadsbestuur beslist dat we van 21 t.e.m. 27 juni richting Alpen trekken om er de Col de la Bonette (2802m) te gaan veroveren, zoiets als de Col d'Isoran (2770m) en de Galibier (2645m) in 2007...en nu maar wachten....