EIFEL - DUITSLAND

Datum: 20-22/08/2010
Aantal trip: 800 km
Verblijf: Mueller - Kyllburg


Als afsluiter voor het seizoen 2010 ging het richting Eifel. In Hotel Mueller waren we al eens te gast geweest en herinneren we ons nog de doede kookkunst van de gastvrouw, iets wat dit jaar niet anders zou zijn.

Onder een stralende zon vertrokken we in Tielt Winge richting N66. Alvorens er echt aan te beginnen werd er nog van een koffie genoten aan de brug in Hoei. Via de N66 naar Trois Ponts, Vielsalm richting Sankt Vith om zo uiteindelijk rond het middaguur in Prüm aan te komen voor een snack. Deze locatie wordt zowat iedere trip richting Eifel of Moesel aangedaan en is uiterst geschikt om rond de middag een stop in te lassen.

Met nog maar een kleine 50km voor de boeg zouden we snel in het hotel aankomen en dus besloten we nog diezelfde dag richting Bernkastel te rijden om een bezoekje te brengen aan dit rustieke stadje aan de Moesel. De temperatuur was aardig boven de 25° gestegen en dus kon de dag niet meer stuk. Een verfrissing en een ijsje waren meer dan welkom en na een rondgang kwamen we rond 193.00 aan in het hotel waar gebraad, aardappelen en wortelen op ons stonden te wachten, samen met een soepje en  een lekker dessert…

Bernkastel

Na een lekker ontbijt en een goede nachtrust in ruime bedden stond er op zaterdag een trip op het programma van een kleine 250km. Een doel hadden we niet specifiek al was een bezoekje aan de kratermeren rond Daun wel ingelast.

Na een zoveelste omleiding wist mijn GPS het ook niet meer maar gelukkig kwamen we goed aan het ‘Gemunderer meer’ aan. Niet meteen het grootste van de 3 maar perfect om in motorkledij eens rond te wandelen. Deze streek is immers gekend om zijn wandelpaden door de prachtige bossen en natuur.

Die omleidingen zijn op zich niet erg want de toestand van het wegennet is in de Eifel optimaal en waar je ook komt het is er overal aangenaam rijden. Van Daun ging het richting Nürnburgring. Ook wegens het aangename motorweer waren er aardig wat motoren op de baan en dan is het ook plezant rijden. Vanaf de ‘ring’ was de bestemming Altenahr, een stadje dat ook al wel eens op het programma stond en tevens ideaal om er rond de middag aan te komen.

Altenahr

De GPS hadden waren we al een tijdje niet meer aan het volgen en zo werd de terugweg op goed geluk aangevangen maar zoals vermeld is het overal kris kras door de Eifel aangenaam touren. Onderweg deden we nog een idyllisch dorpje aan met de naam Kronenburg waar ook een bezoekje zich opdrong.  Het was nog vroeg toen we aankwamen in Kyllburg en werd er dus rustig de tijd gevonden om een pintje te pakken in de bar onder het hotel.

Kronenburg

Het nadeel aan een minitrip is dat deze vlug voorbij is maar de 3 dagen prachtig weer waren om te genieten incluis de omleidingen. Huiswaarts ging het richting Hoge Venen en na een zoveelste omleiding rond Luik kwamen we uiteindelijk uit op de weg richting St Truiden zoals was gepland. In Zoutleeuw zagen we aan de dreigende wolken dat het menens werd en door een tourrit van oude tractoren in Kortenaken en Hoeleden werden we toch nog door een bui verrast maar die was 5 minuutjes later al vergeten…