© Rootsville.eu

Bob Corritore & Friends
Harmonica Blues

review: Freddie
©Rootsville 2015

Bob Corritore nog voorstellen in het blueswereldje is niet meer nodig want deze ‘habitant’ van Chicago is een van de bekendste harmonicaspelers die de Chicago blues  is trouw gebleven. Hij was amper 12 toen hij de microbe dank zij legende Muddy Waters te pakken kreeg. Later verhuisde Bob richting Arizona waar hij de hort op ging met Louisiana Red.

Sindsdien heeft hij zowat met iedereen die wat naam heeft in de blueswereld opgetreden  en in 1991 opende hij ‘The Rhythm Room’ een blues & Roots club waar het een komen en gaan werd van alle groten.  Bij Delta Groove is nu zijn nieuwste album op de markt gekomen en het is een verzamelaar van 15 beauty’s  die vanaf 2000 door de jaren heen zijn opgenomen met zijn ‘friends’. Dit album kreeg dan ook de toepasselijke titel ‘Bob Corritore and friends’ mee en het is een schoolvoorbeeld van harmonica blues.

Opener is ‘What Kind Of Man Is This’ en werd in 2005 ingeblikt met Koko Taylor (1929-2009) die we spijtig genoeg een paar jaar later moesten afstaan. Op dit nummer, een klassieker van Koko klinkt deze madam evenwel nog fris en monter en haar ruigere stem was haar kenmerk.

Na jaren te hebben samengewerkt met Louisiana Red kon ook hij niet ontbreken en op deze ‘Tell Me’Bout It’ spelen ook Chris James en Patrick Rynn mee, het duo dat Bob Corritore met regelmaat begeleid op de bluesharp. ‘Dave Riley, Nappy Brown en Big Pete Parson zijn ook enkele namen die opduiken op dit album en met Honeyboy Edwards  is er zelfs één van de oudste nog levende blueslegendes te horen op ‘Bumble Bee’.

Iemand die nog een paar jaartjes ouder is dan Honeyboy is met 97 ‘lentes’ Pinetop Perkins en van hem krijgen we ‘Big Fat Mama’. Nog vermeldingen met Carol Fran en Little Milton en je weet dan dat de huidige ‘créme’ van de Chicago blues op dit album te horen is. Een aanrader voor de liefhebbers!

Tracks:

1. What Kind Of Man Is This?
2. Tell Me 'Bout It
3. Things You Do
4. Baby Don't You Tear My Clothes
5. 1815 West Roosevelt (Instrumental)
6. That's All Right
7. Tin Pan Alley
8. Sundown San Diego
9. That's My Baby
10. Things Have Changed
11. Big Fat Mama
12. No More Doggin'
13. Bumble Bee
14. I Need To Be Be'd With
15. 6 Bits In Your Dollar


more info:

year: 2010

artist: Bob Corritore

label: Delta Groove Music