© Rootsville.eu

Elvin Bishop
Red Dog Speaks

review: Freddie
©Rootsville 2015

Na in 2008 langs de grote poort terug te zijn binnen gekomen met ‘The Blues Rolls On’ heeft Elvin Bishop met zijn ‘Red Dog’ terug een album op de markt gegooid. Deze ‘Red Dog Speaks’ is evenwel van een mindere kwaliteit dan zijn vorige. De nummers waar Elvin de vocals op zich neemt zijn eerder storytellend zoals het verhaal over zijn guitar ‘Red Dog’.

Gelukkig heeft Elvin ook beroep op een andere stem en met John Németh wiens nieuwste ook nog steeds tussen de aanzienlijke stapel ligt om nog te recenseren krijgen we toch een ‘vocal’ van een gans ander allooi.

Nummers als ‘Neighbor Neighbor’ en de op het lijf van John Németh geschreven monsterhit ‘Many Rivers To Cross’ van reggeameester Jimmy Cliff zijn evenwel best aardig en de stem van John is duidelijk herkenbaar op deze opnamen.

Tearjerkers zijn ook steeds welkom want hoe anders moeten we onze verliefden nog eens duidelijk maken hoeveel we van hen houden en met de ‘Doo-Wop Medley’ grijpt Elvin terug naar instrumentale versies van ‘In The Still Of The Night’ en ‘Maybe’ waar hij hawaiaanse klanken uit zijn 'Red Dog' naar voren haalt. Met een nummer als ‘Blues Cruise’ kan je natuurlijk alleen maar terug vallen op de Blues cruise meester Tommy Castro en ook al is dit niet een groots nummer toch denk ik dat het tot een standaard op de befaamde ‘Blues Cruise’ zal worden verheven mede door het zydeco werk van ‘Buckwheat Zydeco’.

Geen album om van wakker te liggen wanneer het niet tot je verzameling behoort maar liefhebbers zullen er toch het beste kunnen uithalen…

 

 

Tracks:

1. Red Dog Speaks
2. Neighbor Neighbor
3. Fat & Sassy
4. Barbecue Boogie
5. Many Rivers to Cross
6. Blues Cruise
7. Doo-Wop Medley
8. Get Your Hand Out of My Pocket
9. His Eye Is on the Sparrow
10. Clean Livin’
11. Midnight Hour Blues

 


more info:

year: 2010

artist: Elvin Bishop

label: Delta Groove Music