© Rootsville.eu

Hollywood Blue Flames
Deep In America

review: Freddie
©Rootsville 2015

The Hollywood Blue Flames en hun ‘Deep in America’ is in feite een tribute aan het adres van Hollywood Fats en daarom is er sprake van een 2de cd. ‘Larger Than Life Vol2’ is dit 2de schijfje en is een album van de originele Hollywood Fats Band.

Michael Leonard Mann aka Hollywood Fats (17 mei 1954-08 december 1986) was afkomstig van LA California en speelde al sinds zijn 10de gitaar. Hij toerde met verschillende groten zoals o.a. JL Hooker en Muddy Water maar speelde tussen 1970 en 1980 hoofdzakelijk met James Harman. Half jaren zeventig richtte hij samen met Al Blake , Fred Kaplan, Larry Taylor en de van Canned Heat komende Richard Innes de Hollywood Fats band op. In 1979 splitte de band en trok Hollywood fats terug de hort op met James harman en verving hij ook eventjes Dave Alvin toen deze bij de Blasters opstapte.

In 2002 kwam het dan tot een reunie van de band met als gitarist Kirk Fletcher en ook met Al Blake en de rest van de Hollywood Fats band en zo werden The Hollywood Blue Flames geboren. Als extra gitarist wordt beroep gedaan op Junior Watson en dit maakt het geheel tot een bonte bende die overdruipen van klasse.

De extra CD is in feite een wanna have van Hollywood Fats met nummers als ‘She’s Dynamite’, Kansas City’, Blues After Hours en ‘Nit Wit. Het deel van de Hollywood Blue Flames bevat een schijfje van 14 tracks en al begint het in het ritme van Hollywood Fats ter zijne nagedachtenis met ‘Nit Witt toch vervalt het album in een rustig bezadigd low down blues dingetje. Mooi op zich en zeer relax gebracht door een schare van klasbakken die het uiteraard nog ver van verleerd hebben.

Ongeveer in de helft van de CD grijpen de Blue Flames terug naar het ritme dat we van de West Coast gewoon zijn met o.a. ‘Jalopy To Drive’ en ‘ Hushpuppy’. Desalniettemin een dijk van een album en wat graag zouden we de Hollywood Blue Flames eens live aan het werk kunnen zien op onze festivalweiden want een trekpleister zullen ze dan zonder fout zijn…en wat dacht je er zelf van wanneer  Fred Kaplan, Al Blake, Kirk Fletcher, Richard Innes, Junior Watson en Larry Taylor samen op een podium staan!

Tracks:

01. Nit Wit
02. Rambler & A Rollin' Stone
03. Crescent City Rock
04. My National Enquirer Baby
05. Music Man
06. Leavin' California
07. Jalopy To Drive (aka Sonny Boy’s Jump)
08. Bad Boy Blues
09. I Don't Care
10. Rocky Mountain Blues
11. Hip-Hoppin' Toad
12. Hushpuppy
13. Fly Like The Eagle, Cry Like The Dove
14. He's A Blues Man

 

CD 2
15. She's Dynamite
16. Blue And Lonesome
17. Hide Away
18. Kansas City
19. Half Steppin’
20. Read About My Baby
21. Nit Wit
22. Blues After Hours
23. Jumpin' With Duncan
24. Lonesome
25. Shake Your Boogie
26. Baby, Let's Play House

 


more info:

year: 2010

artist: Hollywood Blue Flames

label: Delta Groove Music