© Rootsville.eu

Jackie Payne & Steve Edmonson
Overnight Sensation

review: Freddie
©Rootsville 2015

Good Old Rhythm & Blues met een beetje Funk & Blues zijn de ingrediënten van de nieuwste Jackie Payne & Steve Edmonson Band. Toen Delta Groove Music dit dynamic duo binnenhaalden wisten ze op voorhand waar ze aan begonnen. Soulveteraan Jackie Payne (ex-Johnny Otis Revue) samenbrengen met West Coast Swing guitarist Steve Edmonson kon niet anders dan vuurwerk geven. Na hun debuut cd bij Delta Groove 'Masters of the Game', dat onmiddelijk de nominatie 'Soul Blues Album of The Year' in de wacht sleepte in 2007 kon het niet anders of een opvolger zou niet lang op zich laten wachten. Een album dat door 'Soultrain' overladen werd met positieve recensies.

Het sterke punt van 'Overnight Sensation' is dat deze schijf een beetje van alles herbergt maar waar Soul de bovenhand haalt. Titeltrack 'Overnight Sensation' is van de hand van het duo zelf en start als funky opener. 'Can I Hit it Again' Funk & Soul samen brengt iedereen wel dadelijk op de dansvloer. Voor het Bluesgehalte brengen Jackie & Steve 'Mother-in-Law Blues', 'I Got A Mind To Go To Chicago' en 'No Money No Honey'. Bij deze laatste 2 nummers doen ze beroep op de ook in onze lage landen bekende Harmonica virtuoos Mitch Kashmar.

'Take a Change on Me' is Soul van de bovenste plank en doet ons terug denken aan Bobby Blue. De 'Sweet Meet Horns' Carl Green en Lech Wierzynski geven deze cd een warm gevoel en de Rhythm sectie met Bill Singletary (Bass) en Nick Otis (Drums) doen perfect hun ding. Soul à go go is het ook met 'Midnight Friend' en zeker en vast met de medley 'She's Looking good/I've never Found a Girl'. Het tweede deel van deze medley is zonder twijfel een antwoord op Betty Wright's 'Tonight's the Night'. 'Feel like Goin' Home' is een ballad met zeer veel gevoel gebracht en wordt gebracht met zoveel overgave in Soulballads zoals we die kennen van Gladys Knight en haar Pips.

Moest deze cd eind jaren zestig zijn uitgekomen zouden er steevast nummers terug te vinden zijn op de verzamelaars 'This is Soul'. SUPERDELUXE!!!

Special thx to Kristal Blue...with this music she know how to please a man and we're hoping the band is gonna visit Europe before the're feelin' like going home.

 

Tracks:

1. Overnight Sensation
2. Can I Hit it Again
3. Mother-in-Law Blues
4. Take a Change On Me
5. I Got a Mind To Go To Chicago
6. Uptown Woman Downtown Man
7. Midnight Friend
8. Your Good Thing
9. No Money No Honey
10. Bag Full Of Doorknobs
11.She's Looking Good/I've Never Found a Girl
12.Bringin' Me Right Back
13. Feel Like Going Home


more info:

year: 2008

artist: Jackie Payne & Steve Edmonson

label: Delta Groove Music