© Rootsville.eu

Mitch Kashmar
Live at Labatt

review: Freddie
©Rootsville 2015

Mitch Kashmar voorstellen hoeven we al lang niet meer. Met regelmaat is hij op onze Belgische festivalweiden te bewonderen want niet onlogisch is als je weet dat één van zijn eerste cd’s op een Belgisch label werden opgenomen. Mitch, afkomstig van Santa Barbara CA. werd vertrouwd met de Blues door te luisteren naar Kim Wilson en zijn Fabulous Thunderbirds. Wijlen William Clarke werd onmiddellijk een fan van Kashmar toen hij deze voor het eerst beluisterde.

De stijl van Mitch herbergt een brede waaier van de Bluesmuziek en daarmee is hij aardig wat stijlen meester. Wanneer Mitch dan ook op de Jazzy tour gaat hoor je pas goed waarom hij zich van de anderen kan onderscheiden. Sublieme virtuositeit is zowat zijn kenmerk waarbij hij moeiteloos de hoge tonen zuiver kan laten klinken uit zijn bluesharp. Velen in de bleusscene deden dan ook tijdens de jaren beroep op zijn kunnen als er zijn, Albert Collins, Charlie Musselwhite, Pinetop Perkins en William Clarke. Niet alleen zijn harmonica spel is klasse maar ook zijn volle krachtige soulstem maken van hem een complete artiest.

Mitch, sleepte de laatste jaren heel wat nominaties in de wacht waaronder  de Blues Music Awards in 2006. Bescheiden als hij is was hij dan ook even van de kaart toen hem werd voorgesteld om op te treden op het befaamde Annual Edmonton’s Labatt Blues Festival in Canada wat hij met dank aanvaarde.

Deze ‘Live At Labatt’ dateert dus van het festival dat op 24 augustus 2007 plaatsvond en is dus een perfect visitekaartje om zijn carrière verder uit te bouwen. De band van dienst bestond daar uit Mitch (vocals & harmonica), John Marx (guitar), Jimmy Calire (keyboards), Tom Lackner (drums) en Steve Nelson (bass).

Dit album bevat 10 nummers zowel van eigen hand als stijlvolle covers. Opener ‘I Got a Reason’ is van zijn hand en dit West coastje laat het onmiddellijk swingen met een jazzy John Marx op de guitar. Met een mooie woordspeling beschrijft hij ‘Whiskey Drinkin’ Woman, een cover van Lou Donaldson welk hij opdraagt aan zijn ex. Op dit album wordt duidelijk een reisje gemaakt via verschillende stijlen, van het jazzy instrumentaaltje ‘Song For My Father’ tot stevige Chicago Blues met ‘You’re The One’ van de hand van James A. Lane.

Voor wie Mitch kashmar nog moet ontdekken is deze ‘Live at Labatt’ de ideale gelegenheid om zich te overtuigen van het kunnen van deze klasbak….’cause he’s the one!

Tracks:

01. I Got No Reason
02. Dirty Deal
03. Whiskey Drinkin' Woman
04. Evil Man Blues (aka Evil Gal Blues)
05. Song For My Father
06. Sugar Sweet
07. You're The One
08. Lollipop Mama
09. Wake Up & Worry
10. Castle Rock

 


more info:

year: 2008

artist: Mitch Kashmar

label: Delta Groove Music