© Rootsville.eu

The Mannish Boys
Lowdown Feelin'

review: Freddie
©Rootsville 2015

Na hun 'Big Plans' van 2007 zijn 'The Mannish Boys' met Lowdown Feelin' reeds aan hun 4de album toe. Geproduced door de CEO van Delta Groove, Mister Randy Chortkoff is deze weerom een pracht van een productie geworden.

Met Bobby Jones verwelkomen The Mannish Boys deze Chicago Blues veteraan nu als een vast lid in de line-up. Samen met Finis Tasby, Johnny Dyer, Frank 'Paris Slim' Goldwasser, Kid Ramos, Kirk 'Eli' Fletcher, Ronnie James Weber, Richard 'Big Foot' Innes en Randy Chortkoff vormen zij de huidige Mannish Boys.

Deze superband herbergt net als hun vorige met 'Lowdown Feelin'' ook enkele special guests. Op 'These Kinds of Blues' dat start als een Flamenco tune komen Scott Steen en David 'Woody' Woodford' als Horn section de band ter hulp samen met Fred Kaplan op de piano. Eén van m'n favorietjes is Chester Burnett's Chocolate Drop met een Bobby Jones in de hoofdrol. Van Willie Dixon gebruiken ze 'The Same Thing' een jazzy Bluesje met Ronnie James Weber aan de Upright bass en smoothly gebracht door Johnny Dyer. 'The Woodchuck' is een boogie pur sang met lynwood Slim op de Bluesharp. In 'You don't Love me' een instrumentaaltje van de hand van Willie Cobs zijn de hoofdrollen weggelegd voor de Horn section en met Kirk 'Eli' Fletcher op de lead guitar. In 'Rude Groove' ruilt Kaplan de piano voor de B3 en krijgen we guitar solo's van zowel Kid Ramos als Frank 'Paris Slim'. Een plakker in Chicago style brengen de heren met 'When I Leave' geschreven en gebracht door Little Sammy Davis.

In totaal werkten er een 20-tal artiesten mee aan dit album en met een kruim van zulke bezetting is het niet moeilijk om een pracht van een album te maken en zijn we zeker niet verbaasd dat The Mannish Boys weer een karrevracht van nominaties in de wacht zullen slepen. Dus aanschaffen deze 4de en we kijken al uit naar de uitgave van 2009...

 

Tracks:

01. These Kind Of Blues
02. Searchin' Blues
03. Lowdown Feeling
04. Chocolate Drop
05. If The Washing Don't Get You,
The Rinsing Will
06. Need My Baby
07. The Same Thing
08. The Woodchuck
09. Fine Lookin' Woman
10. You Don't Love Me
11. Figure Head
12. Rude Groove
13. When I Leave
14. Good Times
15. Something’s Wrong
16. Reet, Petite and Gone
17. Dead Letter Blues


more info:

year: 2008

artist: The Mannish Boys

label: Delta Groove Music