CD INFORMATION  
ROOTSVILLE CD REVIEW
KIRK FLETCHER (US)
My Turn

01. El Medio Stomp
02. Found Love
03. Natural Anthem
04. Ain’t No Way
05. My Turn
06. Congo Square
07. Way Back Home
08. Blues For Antone
09. Let Me Have It All
10. Continents End
Zijn er nog die Kirk Fletcher niet kennen??? Moeilijk te geloven want Kirk speelde al bij een lange lijst van bluesgrootheden als er zijn Pinetop Perkins, Janiva Magness, Charlie Musselwhite, James Cotton, Elvin Bishop, Ronnie Earl en Robben Ford al zullen de meeste zijn optredens met The Fabulous Thunderbirds wel herinneren.
Het was door toedoen van Al Blake dat Kirk  mannen als Kim Wilson leerde kennen alvorens nog te spelen bij Junior Watson.

Als relatief ‘jonge’ gitarist heeft Kirk al een hele hoop awards binnen kunnen rijven waaronder 2 nominaties als beste instrumentale artiest voor Blues Music Award. Na ‘Shades of Blue’ uit 2004 brengt hij deze maand zijn nieuwste ‘My Turn’ op de markt. Om dit album extra te ondersteunen zal Kirk Fletcher een wereldtour in elkaar zetten en toegeven we zien deze vriendelijke gitarist uit de stal van Delta Groove graag komen. In mei zal hij nog aan het werk te zien zijn op Moulin Blues waar hij met de Mannish Boys zal aantreden.

Zijn ‘My Turn’ telt 10 tracks en Kirk gaat erop vooruit want op enkele tracks kan je hem zelfs nu vocaal aan het werk horen, uiteraard is zijn stem niet van de krachtigste maar dat is hem vergeven alleen maar om de moeite te doen om van zich op deze manier te laten horen. Al op #2 ‘Found Love’ van Jimmy Reed kan je hem al onmiddellijk aan het werk horen zo ook op traditional ‘Congo Square’ deze NO traditional kreeg voor de gelegenheid een ander arrangement mee geschreven door Kirk.

‘Way Back Home’ kennen we natuurlijk van bij Jr.Walker maar ook zeker door de uitvoering van de legendarische Jazz Crusaders krijgt hier een opvoering mee waar toch de sax aanwezig is en waar Kirk Fletcher het voor éénmaal rustiger aan doet met zij gitaar en best een aangename versie meer in de stijl van de Jazz Crusaders.

Deze ‘My Turn’ is vast de moeite waard om aan te schaffen en zo je collectie toch te veruimen met iets waar je het niet van zal beklagen, luister maar naar ‘Continents End’…

Kirk Fletcher: guitar, bass, & vocals
Michael Landau: guitar
Gary Novak: drums (Tracks 4, 5, 7)
Travis Carlton: bass (Tracks 4, 5, 7)
Bobby Tsukamoto: bass (Tracks 1, 2, 3, 6, 9, 10)
Iver Olav Erstad: organ (Tracks 4, 7, 9) & Rhodes (Tracks 3, 7)
Tom Fillman: drums (Tracks 1, 2, 3, 6, 8, 10)
Paulie Cerra: sax and vocals (Tracks 4, 6)
Luke Miller: organ (Tracks 5, 7) & clav (Track 5)
Paul Litteral: trumpet (Tracks 3, 4, 9)
Dave Melton: slide guitar (Track 3)
James Gadson: drums (Track 9)
Karen Landau: spoken word (Track 10)

 

INFO ARTIST
website
my space
music samples
video
RECORD LABEL
ECLECTO GROOVE RECORDS
website
DISTRIBUTION
COAST TO COAST
website