...when you eats to much Cholula, she gets ya!!!

We schrijven 1992 toen bij Tom Essa en mezelf het idee onstond om 'The Mississippi Mudsharks' op te richten en sindsdien heeft de band enkele veranderingen ondergaan. Onze eerste ontmoeting met Europa en meer bepaald Duitsland dateert al van 1996 onder begeleiding van tourmanagment 'Route 66'.

Na Duitsland volgde al vlug Oostenrijk, Nederland, Zwitserland, Luxemburg en natuurlijk jouw land met dat Belgische bier. Het is gewoon fantastisch hoeveel vrienden we hier hebben gemaakt sinds onze start hier. Na een paar jaar 'on the road' met Eric 'Jailhouse' Von Herzen en Greg 'Whiskey' Willie werd Eric ziek en moesten een tijdje met andere bandleden naar Europa komen. Twee jaar geleden kwam Tom zijn plaats in nemen voor de Europese concerten en sindsdien beleven we er terug plezier aan.

SCOTTIE: Of we van België houden? Sure man... het zijn hier allemaal vriendelijke mensen, het publiek houdt van onze muziek, je hebt een mooi land en het eten en bier zijn hier goddelijk. Is er hier wel iets waar je niet van kunt houden? Het doet ook deugd dat Eric terug genezen en weer de oude is, ook dat Greg er terug bij is doet me enorm plezier. Zo zijn we terug de oude Mudsharks. Het was dan ook een verplichting aan onze Europese fans om op onze 10de tour een nieuwe Cd voor te stellen. 'Voodoo Doll' is maar juist op het allerlaatste moment klaar geraakt en we hopen dat het zal inslaan bij jullie. De muziek op Voo Doo Doll is zoals we het liefste spelen, vettige GreasePunk waar iedereen zich kan op uitlaten en ik ben er zeker van dat dit ook zal gebeuren.

Het was geweldig werken aan de nieuwe cd en we kregen er zelfs hulp bij van o.a. Joe Harris (Joe Harris & The Mentals), Johnny 'Two Bags' Wickersham (Social Ditortion) en 'Mighty' Joe Lunga eveneens van The Mentals. Wij houden ervan en ik ben zeker dat het publiek er hier ook van zal houden.

We blijven zo'n zeven weken in Europa en doen dit jaar zelfs Mallorca aan. Ik hoop dat 'The Bordeline' op tijd klaar is na de brand want toen je me dit nieuws mailde was het wel even schrikken. Indien het nog mogelijk is proberen we nog een 'gig' in de NEW Bordeline mee te pakken want daar is het toch altijd iets speciaal, en niet vergeten het is de plaats waar ik jullie heb leren kennen. Zelfs het festival dat jij en Michel hebben gehouden destijds met jullie Harley club was 'fun' om te doen, al moesten we er aardig wat kilometers voor af leggen maar 'that's were friends are for...

Wat betekent 'Chocolate got me'?...What...It's Cholula and when you eats to much Cholula, she gets ya!!! het is een Mexicaanse chilisaus , zeer pikant en het was 'fun' om dit in een lied te verwerken. Everything is Hot!!! Zoals je me had gevraagd hebben we onze tour 2008 ietsje vervroegd en zo kunnen we van start gaan op Binkom Blues op 20 september. Normaal vliegen we begin november terug naar de States, but you never know!

Het zal me enorm deugd doen om alle vrienden terug te zien, Tom, Eva, Erwin, Chris, Michel, Jij, het zijn er al teveel om op te noemen en de geweldige plaatsen zoals Ace Cafe, Den Bromfiets, The Borderline, it will be great.

getekend...Scottie


THE MISSISSIPPI MUDSHARKS
Voodoo Dollwebsite
cd review