© Rootsville.eu

HOOKROCK INDOOR
28 april 2018
meer info : Hookrock


Door de samenwerking met de gemeente Diepenbeek ziet 'Hookrock Indoor' er enigszins anders uit. Mede door deze collaboratie kunnen we dit jaar jullie liefst 5 bands aanbieden. Om ook het bredere publiek naar ons geliefd festival te lokken wordt naast blues en roots ook rock in de kijker gezet. Voor het onderdeel blues hebben we dit jaar dan 'Mitch Kashmar' kunnen strikken. In zijn band merken we ook niemand minder dan Junior Watson op. Voor de obligate roots band komt de Zweedse formatie 'Unkool Hillbillies'. Met dit Zweedse 5-piece band bevinden we ons ergens tussen rock 'n roll en swing, dit met een streepje blues.

Verder bestaat het programma uit 'tribute bands' waarbij we de selectie hebben gemaakt bij drie bands die ook ons vast blues publiek zullen kunnen bekoren. Eerst hebben we 'The Triple C Project' die ons een homage zullen brengen aan 'Pink Floyd'. Met 'From The Road' zitten we bij de legendarische Southern Rock formatie 'Lynyrd Skynyrd' en tenslotte sluiten we af met 'LeNoise' die een ode zullen brengen aan niemand minder dan 'Neil Young'.

Met dit gevarieerde programma hopen we jullie in grote getalen te kunnen begroeten op zaterdag 28 april. De aftrap wordt gegeven om 17.00 uur.

The Triple C Project (Pink Floyd Tribute) (B)
meer info

Het album The Dark Side of The Moon van Pink Floyd is met zijn eigenzinnige songs in een concept van tijd, stress, drukte en krankzinnigheid vandaag de dag actueler en relevanter dan ooit. De muziekgeschiedenis heeft trouwens het succes en hiermee de onsterfelijkheid van dit album aangetoond. Het stond 741 weken in de U.S. Billboard Top (meer dan 14 jaar !!) en wordt vandaag nog altijd massaal verkocht en gedownload.

Ruim 40 jaar na het verschijnen van dit legendarische album brengt Triple C Project een tribute aan deze exuberante groep. Met de live uitvoering van het volledige album "The Dark Side of The Moon", aangevuld met songs uit "The Wall", "Wish You Were Here" en "The Division Bell" brengt Triple C het publiek terug in de sfeer en de spirit van de jaren '70. Alle songs worden zo nauwgezet en origineel mogelijk gebracht, ondersteund met de nodige samples, geluiden en beelden.
                        
Tijdens uitvoeringen van deze live performances zijn zowel de die-hard-fans als niet-kenners, zowel het oudere als het jongere publiek laaiend enthousiast. Dit geeft Triple C Project het vertrouwen en de overtuiging om deze voorstelling iedere avond opnieuw voor het publiek te brengen.
Triple C Project situeert zich rond de gebroeders C, oude rotten in het vak. Eind jaren 1970 waren ze beiden lid van de veelbelovende rockgroep "Exit". Na elk hun eigen weg te hebben gegaan, besloten Roland C en Luc C opnieuw hun muzikale vaardigheden te bundelen en een eigen band op te richten. Met de aanvulling van Amy C en onze bassist Dirk kwam Triple C Project tot leven.

Hoewel de band al snel een repertoire van eigen nummers uitbouwde, werd beslist de uitdaging aan te gaan om een Tribute to Pink Floyd in te studeren. Dit is een hele klus voor een band. De muziek van Pink Floyd is immers opgebouwd uit diverse tracks en wordt uitgevoerd door meerdere muzikanten. Maar de gedrevenheid, de wil en de liefde voor de muziek waren de drijfveren om dit project tot het einde door te zetten. De band kan bogen op een zeer uitgebreide ervaring. De voorbije jaren werden er optredens gegeven zowel in grote zalen zoals de concertzaal van de MOD (Hasselt),  CC De Bogaard en stadsfeestzaal Manege (St-Truiden), CC Mozaïek (Kortessem), GC De Brug (Nieuwerkerken), Music Town (Houffalize), Buurthuis Kozen, De Kring (Zoutleeuw), Club Kaaiman (Antwerpen), Gemeenschapscentrum Tayemans (Alken), als op festivals: Melkrock, Rock Wanted, Fruitrock, Rock in de Cirk, Kotshoven Rock, Dries Rockt, Oschotse Feesten,...

From The Road (Lynyrd Skynyrd Tribute) (F)
meer info

De basis voor deze 'From The Road' bestaat uit zanger Michel Dubois en gitarist Bernard Ronveaux die elkaar al meer dan 20 jaar kennen. Samen met gitarist Frederic Firre en bassist Phillipe Navet werd e groep 'Mister Wood and the Cadillac' opgericht. Zij vormden in 2014 ook de bouwstenen voor 'From The Road', een tribute aan 'Lynyrd Skynyrd. Deze band werd voltooid met Christophe Demoulin (drums), Sylvie Collard (backing vocals) en Gregoire Gerstmans (keyboards). In 2015 kwam ook zangeres Anne-France Moreau de band te vervoegen. Tijdens een optreden kwamen ze in contact met Luc Bourguignon die 'Southern Rock' kende als een lege fles 'Jack' en is sinds toen een vast lid van deze 'From The Road'. Begin 2016 verlieten Sylvie, Grégoire en Philippe de band en werden vervangen door Johanna Voue (vocals), Michel Amory (keyboards) en Lulu Renkin (bass).

Voor de Southern Rock van deze 'Lynyrd Skynyrd' moten we naar de streek van Jacksonville FL. en door toedoen van drie gitaren op het podium klinkt het toch enigszins anders. Ze wierven bekendheid begin jaren 70-tig maar al vlug sloeg het noodlot toe. Oprichter Ronnie Van Zant kwam samen met Steve Gaines, zijn zus Cassie Gaines en manager Dean Kilpatrick om tijdens een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

'My Backyard' was de naam waar mee ze begonnen. Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen, zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 wijzigden ze hun bandnaam in Leonard Skinnerd, naar de gymleraar van enkele bandleden, genaamd Leonard Skinner. Hij zou Van Zant en enkele bandleden in de jaren zestig eens naar het hoofd van de school gestuurd hebben, omdat hun haar te lang zou zijn. Na dat Al Kooper hen ontdekte, namen ze Lynyrd Skynyrd als definitieve bandnaam. Kooper produceerde hun eerste drie albums en de hitsingle "Sweet Home Alabama". Hun debuutalbum kwam uit in 1973.

Unkooll Hilbillies (SE)
meer info

Met deze 'Unkooll Hilbillies' zitten we in het hoge noorden en meer bepaald in Zweden. deze formatie bestaat uit Anders Umegård op piano, Freric Bergström aan de contrabas, gitarist Stefan Asplund, aan de drums Matts Brobäck en als laatste harper Richard Anderson. Geen 'tribute aan' met deze band maar ongdewongen swingende rock 'n roll met mede door toedoen van harper Richard Anderson toch ook een streepje blues.

Deze 'Unkool Hillbillies' hebben al meer dan 8 albums uitgebracht en zijn 'hot' in het hoge noorden. Al meer dan 15 jaar draaien ze onvermoeid mee aan de top en daarvoor zorgt de mix van 'straight guitar-rock 'n' roll met boogie woogie piano en rauwe harpgrooves voor. Op zoal alle 'Jamboreees' in Europa kwamen ze al aan te treden en ook de US vormt geen probleem meer. Het is dus een topper van formaat hier op het podium van Hookrock en zo zijn we klaar voor een stomend feestje rock 'n roll.

Junior Watson feat. Mitch Kashmar (US)
meer info

Voor de blues adpeten hier in België en in Europa hoeven we Mitch Kashmar al helemaal niet meer voor te stellen. In 2016 bracht hij als 'Delta Groove' resident zijn voorlopig laatste album 'West Coast Toast' uit. Een album met daarop Junior Watson, Fred Kaplan, Bill Stuve en Marty Dodson. Junior Watson zien we hier met regelmaat opduiken. Zo zagen we hem vorig jaar nog bij 'Move2Blues' onder eigen naam aantreden. Nu met zijn band hier op Hooktock en special guest Mitch Kashmar

Mitch Kashmar werd in 1960 geboren in Santa Barbara Cal. en startte in 1980 zijn eigen band 'The Potiax' op waarmee hij ook op Blues Peer was te zien. Met 'Crazy Mixed Up World' kregen we in 2004 zijn eerste album als solo artiest waarna er nog enkelen volgden. Stomende harmonica grooves met begeleidende gitaar rifjes van Junior Watson kunnen de aanwezige blues liefhebbers alleen maar gunstig stemmen.

We laten die avond in de blues onderdompelen met nummers als 'Too Many Cooks', 'Mood Indica' of het footstompin' 'Don't Stay Out All Night'. Een mix van Delta en West Coast in a night to remember. (concert report Junior Watson)

LeNoise (Neil Young Tribute)
meer info

Als afsluiter van deze Hookrock Indoor 2018 komen we terug uit bij een tribute. Met een naam als 'LeNoise' voor de band hoeven de rock liefhebbers hier aanwezig niet al te lang na te denken voor wie deze 'tribute' wordt gebracht. 'Le Noise' was het 31ste studio album van niemand minder dan Neil Young dat hij uitbracht op 28 september 2010.

'LeNoise' bestaat uit Piet De Pessemier, Vital Maesen, Luc Schreurs en Jo Smeets en uiteraard lieten ze zich inspireren door 'Lazy Horse' de legendarische begeleidingsband van Neil Young. Slechts weinig muzikanten in België komen weg met het oeuvre van Neil Young, maar deze band heeft voldoende Young-kenmerken in huis (koppig, eigenzinnig, gepassioneerd en genietend van het samenspel op het podium) om er een onvergetelijke avond van te maken.

Dat is dan ook wat je mag verwachten: een avond lang interpretaties van grote Neil-Young-songs zoals ‘Down By The River’ en ‘Cinnamon Girl’, maar ook verborgen parels uit minder bekende albums. Van sommige nummers, niet zelden bekende publieksfavorieten, wordt dan weer met het nodige respect afstand gehouden.