© Rootsville.eu

Pete
I Am Wilson

review: Freddie

Piet Vanstenavondt heeft als artiestennaam gekozen voor gewoonweg Pete. Zijn debuutalbum ‘I Am Wilson’ werd onder deskundige leiding van Dirk Lekenne opgenomen in de Fandango Studio’s in Kerkom, en dan bevinden we ons in een pittoresk dorpje tussen Leuven en Tienen. Met deze Pete zijn we meteen een singer-songwriter rijk waarvan we nog veel gaan van horen. Zijn 'close harmony' stem doet je wegdromen als in de hoogdagen van Crosby, Stills, Nash & Young.

Nummers schrijven heeft Pete al zijn hele leven gedaan maar uiteindelijk is de beslissing dan toch genomen om een eigen album uit te brengen, en wat voor één. Met het volledige huisorkest van Fandango Studio als steun, en samen met zijn maatje Ian McCole brengt hij hier op deze ‘I Am Wilson’ een selectie van nummers waarbij je onmiddellijk kan vaststellen dat je hier met doorwinterde muzikanten te maken hebt.

Liefde staat cruciaal in de teksten van Pete als zijn het niet allemaal ‘happy endings’ waardoor je door het beluisteren van zijn nummers toch wel enige emotie voelt opkomen. Luister maar eens naar ‘Would You Come Down’. Het hoeven uiteraard allemaal geen droeve nummers te zijn die je diep raken want op ‘This House’ en ‘Heartaches’ verdwijnen de zorgen als sneeuw voor de zon.

Pete kan je met zijn prachtige stem raken zoals weinigen dat zouden kunnen en bewijst op zijn debuutalbum dat we hier te maken hebben met een uitzonderlijk talent van eigen bodem. Iets wat we zouden moeten kunnen koesteren. Fragiel en toch ook tergelijkertijd bijzonder hartverwarmend.


Tracks:

01 Would You Come Down
02 Close to Home
03 Answering Machine
04 She Goes
05 This House
06 What's the Matter John
07 Daddy
08 Heartaches
09 You Move Too Fast
10 Naturally
11 Keeper of Your Heart

 

more info:

year: 2013

artist: Pete

label: Fandango Music

additional personnel

Dirk Lekenne (percussie & slide)
Walter Mets (drums)
Ian McCole (guitar)
Bart Van Huyck (guitar)
Luk de Graaff (bass)