© Rootsville.eu

Anthony Geraci & The Boston Blues All-Stars
Fifty Shades Of Blue

review: Freddie
©Rootsville 2015

Wanneer pianist Anthony Geraci van hem laat spreken is het dan meteen ook de moeite waard om naar te luisteren. Deze talentvolle ‘key slinger’ mag dan misschien niet al te vaak in de spotlights komen te staan maar wanneer hij het doet is het meteen ‘bullseye’. Als keyboardspeler bij Sugar Ray and The Bluetones speelt hij ook samen met Ronnie Earl, maar los van deze twxee heeft deze Anthony Geraci al zijn talenten aangeboden aan alle groten in de blues waar er helaas al een heleboel van ons zijn heengegaan.

In het verleden heeft deze Anthony Geraci al diverse nominaties op zijn palmares mogen schrijven en  in 2011 bracht hij zelfs zijn allereerste Jazz album op de markt. Deze ‘Serendipity’ is via de verschillende distributie kanalen verkrijgbaar. Op 16 oktober komt dan Anthony Geraci  and The Boston Blues All-Stars op de markt bij Delta Groove Music. Voor deze ‘Fifty Shades of Blue’ heeft Anthony een keur van artiesten uitgenodigd om met hem dit prachtige album in te blikken. Voor dit album zijn alle 13 tracks geschreven door de man himself.

Voor de opener tekent al onmiddellijk één van mijn favoriete soulblues zangers die nog aanwezig zijn op deze aardbol en dan hebben we het over Darrell Nulisch. Met deze aimabele man heb ik heel wat gesprekken kunnen over de blues.. Als ‘spinner’ bleven we na een concert van hem lang napraten en dus is het logica dat ik nog even verder stil sta bij zijn medewerking zoals op het mooie ‘Everthing I Do Is Wrong’. Met deze song openen ze hier met een tearjerker van formaat. Op de titeltrack ‘Fifty Shades Of Blue’ komen er meteen 2 collega’s aan bod en vormt deze West Coast Swing een duet Sugar Ray en Michelle ‘Evil Gal’ Willson. Voor deze laatste zijn er zowel in blues, swing als bij jazz geen geheimen meer en dat kan je ervaren op de leuke earworm ‘If You Want To Get To Heaven’.

Met Sugar Ray Norcia brengt deze Anthony Geraci op ‘Sad But True’ weer zo een lekker meeslepend bluesje van het soort dat we helaas te weinig meer horen. Op ‘Diamonds and Pearls’ komt er nog een vocaliste aan bod op deze ‘Fifty Shades Of Blue’. Deze Toni  Lynn Washington heeft ondertussen ook al de gezegende leeftijd van 77 bereikt en bracht in 2008 nog een mooie ‘Been So Long’ op de markt. Een blues singer die we op ons continent ook te weinig aan bod laten komen. ‘Cry A Million Tears’ is het zoveelste bluesje dat pakkend is en heerlijk om te luisteren met weerom de gezegende stem van Darrell Nulisch’ die hier prachtig samengaat met de gitaarrifjes van Monster Mike Welch en de doordringende piano van Anthony Geraci.

Tussen 2 leuke instrumentaaltjes krijgen we met Sugar Ray Norcia het nummer 'Your Turn To Cry' en dan hebben we het hier over een sleper met een extra hoog Ray Charles gehalte. Deze 'Fifty Shades Of Blue' is een pareltje geworden met aangrijpende bluesjes afwisselend met leuke swingende nummers en nog vermelden dat Michael 'Mudcat' Ward hier tekent voor de basspartij om het plaatje volledig te maken....

Tracks:

01 Everything I Do Is Wrong
02 Fifty Shades of Blue
03 Sad But True
04 Heard That Tutwiler Whistle Blow
05 If You Want to Get to Heaven
06 Don’t Keep Me Waiting
07 The Blues Never Sleeps
08 Too Late for Coffee
09 Diamonds and Pearls
10 Cry a Million Tears
11 In the Quicksand, Again
12 Your Turn to Cry
13 Blues for David Maxwell


more info:

year: 2015

artist: Anthony Geraci

label: Delta Groove Music

distribution: Amazon - I-Tunes

special guests:

Sugar Ray Norcia
Darrell Nulisch
Michelle 'Evil Gal' Wilson
Tony Lynn Washington
Monster Mike Welch
Michael 'Mudcat' Ward
Marty Richards
Neil Gouvin