© Rootsville.eu

Grainne Duffy (Irl)
Live

review: Freddie
©Rootsville 2015

In de zomer van 2013 konden de trouwe fans van Swing Wespelaar al kennismaken met dit nieuwe Iers talent. September staat ze voor een nieuwe grote Europese Tour in meer dan 7 landen met meer dan 40 optredens. Ons landje doet deze Grainne Duffy maar éénmaal aan en dat is op donderdag 08 oktober in de MOD te Hasselt waar Move2Blues deze dame wisten te strikken.

Grainne Duffy werd 29 jaar geleden geboren in Ierland en studeerde aan de Nationale Ierse Universiteit waar ze haar diploma behaalde. Tijdens haar jeugd liet ze zich inspireren door de Stones en Fleetwood Mac maar door de uitgebreide country collectie van haar vader stond ze destijds ook open voor deze tak van de muziek. Na deze intense tour zal Grainne Duffy meer dan waarschijnlijk terug de studio in trekken voor het opnemen van een nieuw studio album. Haar debuut album ‘Out Of The Dark’ kwam op de markt in 2007 en in 2011 volgde dan ‘Test Of Time’, een album waarop ze haar talenten als songwriter behoorlijk in de spotlights kon zetten.

Om haar grote Europese Tour luister bij te zetten waarbij het merendeel van de optredens zullen plaatsvinden in Duitsland en Frankrijk werd er voor september een ‘live’ album uitgebracht. Op dit album vinden we werk uit haar vorige albums maar tevens ook nieuwe nummers die meer dan waarschijnlijk ook een plaatsje zullen krijgen op haar volgende studioalbum. Hoe dan ook kunnen haar fans een impressie van haar live concerten zo mee naar huis nemen om daar verder te kunnen genieten van deze nieuwe Ierse hoop.

Wanneer ze nummers brengt als 'Rockin' Rollin' Stone' herkennen we de klasse van een heuse bluesrock diva. Het stevigere aspect van deze Grainne Duffy daar is ze door gekend geworden maar ook bij ballads begint deze Grainne Duffy zich meer en meer thuis te voelen. Dit is ook één van de redenen waarvoor ze een Gibson Les Paul ter hand neemt waardoor ze een meer intens gevoel creëert met deze tragere nummers.

Nummers als 'Rockin' Rollin' Stone' en 'Let Me In' komen uit haar laatste studio album 'Test Of Time' maar ook ouder werk uit haar debuutalbum vinden we logischerwijs terug op dit 'live' album en dan hebben we het over opener 'Each and Every Time' en nummers als 'Dont Know Why' en 'Bad To Worse'. De ballad 'Be Just Fine' zit al lang in de pipeline bij deze Grainne Duffy en misschien kunnen we nummers als dit wel verwachten op haar volgende album. Afsluiten doet ze op dit 'live' album met misschien wel de mooiste bluesballad ooit gemaakt en dan hebben we het over 'I'd Rather Go Blind'. Zeker de moeite om op 08 oktober naar Hasselt af te zakken.

met dank aan Dirk Osterhaus en Grant Bucknell.

Tracks:

01 Each and Every Time
02 Let Me In
03 What Am I Supposed To Do
04 Don't Know Why
05 Drivin' Me Crazy
06 Be Just Fine
07 Bring It All Together
08 Reason To Be
09 Good Love had To Die
10 Love Me Like A Man
11 Rockin' Rollin' Stone
12 Bad To Worse
13 Time Is Not Enough
14 Waiting For You
15 I'd Rather Go Blind

more info:

year: 2015

artist: Grainne Duffy

label: M2 Music

booking: Movinmusic Agency

The band:

Grainne Duffy (vocals & guitar)
Paul Sherry (guitar)
Davy Watson (bass)
Eamon Ferris (drums)