© Rootsville.eu

John Mayall (UK)
Find a Way To Care

review: Freddie
©Rootsville 2015

Op 4 september ligt de nieuwe ‘Find A Way To Care’ van John Mayall bij de platenboer en je zou haast gaan denken, wat bezielt deze Britse godfather van de blues om nog maar eens een nieuw album te gaan maken. Op zijn conto staan reeds 62 albums maar misschien is het antwoord te vinden op deze nieuwe schijf.

Uiteraard mogen alle bluesliefhebbers en artiesten mensen zoals John Mayall op hun blote knieën danken want het is dankzij hem en enkele van zijn leeftijdsgenoten dat blues een nieuw leven kreeg. Het was in de zestiger jaren dat hij samen met zijn Bluesbreakers voor een heuse revival van de blues zorgde en daardoor de artiesten over het water wakker begon te schudden. De John Mayall’s Legendarische Bluesbreakers kenden zelf in de loop van tijd enkele leden waarvan hun namen op zichzelf iconisch zijn zoals, Eric Clapton, Walter Trout, Peter Green en Mick Fleetwood…

John Mayall zijn huidige begeleidingsgroep bestaat uit Rocky Athas (lead & rhythm guitar), Greg Rzab (bass) en Ray Davenporty (drums). Voor de extra inbreng van een horn section tekenen Ron Dziubla (saxophone), Richard A Rosenberg (trombone) en Mark Pender (trumpet). Dit gezelschap trok eind februari en begin maart richting House Of Blues Studio in Californië en samen met Eric Corne zorgde John Mayall ervoor dat alles in goede banen kwam te liggen.

Deze ‘Find a Way To Care’ bevat enkele nieuwe nummers zoals de titeltrack maar ook ‘Crazy Lady’, ‘Long Summer Days’ en ‘Ain’t No Guarantees’ ook enkele covers. Van Percy Mayfield brengen ze ‘The River’s Invitation’ en bij Lightnin’ Hopkins gingen ze te leen voor ‘I Feel So Bad’. Samen met bassist Greg Rzab schreef John Mayall voor dit album het nummer ‘Robes and Chaines’.

Meer dan voldoende materiaal om deze John Mayall toch nog maar eens te gaan beluisteren op de diverse concerten die in het najaar zullen gegeven worden. Voor verdere inlichtingen verwijs ik U naar onze concertagenda.


Tracks:

Mother In Law
The River’s Invitation
Ain’t No Guarantees
I Feel So Bad
Find A Way To Care
Long Distance Call
I Want All My Money Back
Ropes and Chaines
Long Summer Days
Drifting Blues
Ware We Wage
Crazy Lady

more info:

year: 2015

artist: website

label: Forty Below Records

distribution: Amazon