© Rootsville.eu

Kyle Jester (US)
After All This

review: Freddie

Kyle Jester is afkomstig uit San Diego CA en dan hebben we er meteen een zwak voor natuurlijk want electric blues en Amerian Roots music van uit die contreien doet het meermaals swingen en dit is niet anders met deze nieuwste van Kyle Jester. Ginds aan de West Coast leerde hij ook Thomas Yearsley van de legendarische Paladins kennen en deze Yearsley speelde zelfs een tijdje mee met Kyle. In de studio’s van Thomas werkte Kyle ook mee aan een album van Earl Thomas. Ook Candye Kane deed beroep op zijn gitaarkennis en waar hij 5 jaar mee op de hort ging.

Om de liefde in het gezin te vrijwaren trok hij in 2007 mee met zijn vrouw richting Chicago zodat zij haar medische studies kon afmaken en waar hij ging spelen bij o.a. Hubert Sumlin. Sinds vorig jaar is California terug zijn thuisbasis en meteen trok hij terug de studio’s in samen met Kid Anderson, Brian ‘Nucci’ Cantrell, Aki Kumar en Sid Morris.  Met nog enkele collega gasten als William Russ Jr. Ron E. Beck, Brynat A.Mills, Dennis Dove en The Don Dally Orchestra werd dit ‘After All This’ als resultaat afgeleverd.

Opener op dit 14 track tellend album is ‘You’ll Always Have a Home’ van Eddie Taylor en in samenwerking met Aki Kamur op de harp krijgt dit nummer een lekker ‘boogie’ gevoel. Dat de band een solide geheel vormt kan je ook horen tijdens ‘Whacha Gonna Do’ uit 1958 maar waarbij dit nummer niets aan zijn eigenheid heeft ingeboet.
Met nummers als ‘Drive It Home’ en ‘Hadacol Bounce’ krijgen we dat aangename New Orleans gevoel waarbij de herinnering aan Roeland Byrd aka Professor Longhair weer intens levendig wordt.

Van Tarheel Slim werd het alom gekende ‘Number Nine Train’ van onder het stof gehaald al is dit spreekwoordelijk bedoeld want deze rockabilly klassieker doet het nog steeds goed. Met ‘Knocks Me Out’ gaat Jester Kyle met zijn rifjes terug richting Memphis waarbij de grooves zeer aangenaam en swingend aan voelen. Samen met The Don Dally Orchestra tilt Kyle Jester ‘After All This’ naar een ander niveau en wordt dit nummer een rasechte ‘plakker’ van formaat. Een beetje ruiger dan de rest krijgen we met Lester Butler zijn ‘No Fightin’’ waarbij de ‘dirty harp’ van Kumar een extra dimensie aan dit nummer geeft waardoor we terug zin krijgen in het werk van LB.

Op en top een album waar je vrolijk van wordt en met deze ‘After All This’ kom ik zo terug uit bij de albums van Hollywood Fats die in mijn collectie steken en zo kunnen we het bij de volgende party nog eens lekker laten swingen…en dit najaar kan je hem samen met enkele artiesten van eigen bodem aan het werk zien in de ‘local bars’ van België en Nederland, dus onze kalender in het oog houden allen daarheen en allen daarheen.


Tracks:

You’ll Always Have A Home
Watcha Gonna Do
Drive It Home
Hadacol Bounce
Big Fat Wallet
You Tried To Ruin Me
Ace Of Spades
Knocks Me Out
Number Nine Train
How Can You Be So Mean
After All This
BB Boogie
No Fightin’
Turn Your Damper Down

more info:

year: 2015

artist: website

label: independent

distribution: artist