© Rootsville.eu

Big Jon Atkinson & Bob Corritore
House Party at Big Jon's


© Rootsville 2016

Bij Delta Groove Music is het deze maand 2 maal feest met de dubbele uitgave van 2 nieuwe CD’s. Eerst is er de nieuwe van Big Jon Atkinson & Bob Corritore en dan is er nog de nieuwe van John Long.

Bob Corritore moet wel de meest bedrijvige bluesman zijn ten huize van Delta Groove Music mede doordat deze harper heel wat albums weet uit te brengen is samenwerking met een andere bluesman. Die andere is ditmaal Big Jon Atkinson en voor hem is het zowat een bevestiging van zijn kunnen met dit derde album op rij voor hem onder eigen naam. Het is trouwens Kim Wilson die deze Big Jon voorstelt als de toekomst van de blues.

Big Jon Atkinson is geboren werd 1988 en is dus volledig vertrouwd met het digitale tijdperk. Hij werd al vroeg gepassioneerd door de blues en schreef daardoor heel wat gastoptredens op zijn naam. Deze 'House Party At Big Jon's' lijkt door de reverb wel opgenomen in de huiskamer van Big Jon.

Toen in 1981 Bob Corritore verkastte van Chicago naar Phoenix nam hij ook zijn blues mee naar Arizona waar hij de legendarische 'Rhythm Room' wist te opnenen. Deze oasis in de woestijn van Arizona is sindsdien de thuisbasis waar vele collega bluesmuzikanten een concert ten beste wisten te geven. Bij ons gaan we op bedevaart naar Scherpenheuvel maar  Bob Corritore begon de zijne richting San Diego naar Jon zijn Big Tone Studio. Naast Jon en Bob komt er nog een andere generatie in beeld op dit album onder de personen van Willie Buck, Alabama Mike, Dave Riley en Tomcat Courtney, en dat zijn dan al special guests die kunnen tellen.

Old School blues in een modern jasje en met dit statement slagen ze natuurlijk nagels met koppen bij het beluisteren van deze 'House Party at Big Jon's'. Een verzameling die de nieuwe en oude generatie best wel zal gaan koesteren. Met werk van beide artiesten zoals 'Goin' Back To Tennesse' van Big Jon en 'Here Comes My Baby' van Bob Corritore weten ze de perfecte balans te vinden tussen beiden.

James Moore aka Slim Harpo is en blijft een gewaardeerd bluesmuzikant en daardoor wil dit duo dit icoon gepast in de smotlights zetten met nummers als 'I'm Gonna Miss You Like The Devil' en de klassieker 'I'm a King Bee'. ook zijn er enkele nummers te horen van de speciale gasten Tom Courtney en Willie Buck met respectievelijk 'MojoIn My Bread' en 'You Want Me To Trust Me'.

Een meer dan geslaagde samenwerking van Big Jon Atkinson en Bob Corritore en dus tijd om ze als duo naar Europa te halen...

met dank aan Steve Dixon

tracks:

01. Goin' Back To Tennessee
02. Here Comes My Baby
03. It Wasn't Easy
04. She's My Crazy Little Baby
05. At The Meeting
06. Mojo Hand
07. Mojo In My Bread
08. Mad About It
09. Empty Bedroom
10. I'm Gonna Miss You Like The Devil
11. You Want Me To Trust You
12. Mississippi Plow
13. El Centro
14. I'm a King Bee
15. Somebody Done Changed The Lock On My Door
16. My Feelings Won't Be Hurt


more info:

year: 2016

artist: Big Jon Atkinson
artist: Bob Corritore

label: Delta Groove Music

musicians

Big Jon Atkinson: Vocals, Guitar
Bob Corritore: Harmonica
Troy Sandow: Bass
Malachi Jonshon: Drums
Brian Fahey: Drums
Marty Dodson: Drums
Dave Riley: Vocals, Guitar
Willie Buck: Vocals
Alabama Mike: Vocals
Tomcat Courtney: Vocals, Guitar