© Rootsville.eu

Blue Moon Marquee
Gypsy Blues


© Rootsville 2016

A.W. Cardinal en Jasmine Colette zijn de gezichten achter deze Blue Moon Marquee. In 2014 brachten ze hun album ‘Lonesome Moon’ uit en datzelfde jaar nog ook 'Last Dollar'. Je kan dit duo bijna vergelijken aan de Australische Fitz Hat & Cara Robinson. Met deze ‘Gypsy Blues’ staat bij dit duo de teller op 3 wanneer we het over hun albums hebben. Vanuit de ‘badlands’ van de Rocky Mountains krijgen we hier weerom een album van Canadese blues-artiesten waar het plezier zo vanaf lijkt te druipen.

Slechts 1 gast op dit album en dan hebben we het over Erik Nielsen die ook als co-producer aan het werk ging. Voor dit album schreef dit duo 12 nieuwe nummers en fans van ol’ style gipsy blues waar we invloeden in terugvinden van een Django Reinhardt en Tom Waits maar ook van een Memphis Minnie of een Skip James.

Heerlijk om naar te luisteren en om van te genieten mede door het aanstekelijk ritme dat dit duo weet te ontwikkelen samen met het speciale stemtimbre van A.W. Cardinal. Een mix van ragtime, blues en jazz met soms zelfs een klein beetje western swing in verweven zoals op het knappe ‘Double Barrel Blues. A.C. Cardinal speelt op een holy body jazz gitaar en de ritme sectie ligt volledig in handen van Jasmine Colette aka ‘Badlands Jass’.

Ook al krijgen we niet genoeg van de opzwepende klankkleur van het mannelijke deel van dit duo toch heeft ook Jasmine Colette een meer dan behoorlijke stem en op 'Ain't No Stranger' krijgen we dit dan eindelijk te horen. Nummers als 'Trickster Coyote' en 'Hoodoo Lady' zetten zonder twijfel een juke joint in vuur en vlam maar wat bij 'Tossin' N' Turnin', aanstekelijke blues zoals hij nog zelden wordt gemaakt. 'Shading Tree' is dan een instrumentaaltje om even op adem te kunnen komen alvorens ze afsluiten met 'Gypsy Blues'.

Maar één advies aan onze booking-agenten...dringend naar hier halen die handel!


tracks:

01 Trickster Coyote
02 Hoodoo Lady
03 Saddle Sore
04 Runaway Lane
05 Pour Me One
06 Double Barrel Blues
07 Ain 't No Stranger
08 Spy Hill
09 Tossin' N' Turnin'
10 Shading Tree
11 Driftin'
12 Gypsy Blues


more info:

year: 2016

artist: Blue Moon Marquee

label: independent

promotion: Sarah French Publicity

A.W. Cardinal: vocals & guitar
Jasmine Colette: double bass, drums & vocals

guest vocals

Erik Nielsen (on Spy Hill)