© Rootsville.eu

Giles Robson (UK)
For Those Who Need The Blues


© Rootsville 2016

Hoe vaak laten we ons misleiden door 'maar' een naam? Hoe vaak laten we ons misleiden doordat het 'maar' een groep van eigen bodem is? Het antwoord...te vaak. Zo is er deze Giles Robson waarvan we zijn nieuwste album 'For Those Who Need The Blues' in de bus kregen en omdat hij mij onbekend voorkwam zou ik bewust wachten tot ik een 'live' concert van deze Brit zou hebben kunnen mee maken.

Eerst was er Giles Robson & The Dirty Aces en dit verhaal was er eentje van alt-rock, punk en garage rock maar met de nodige dosis blues en rock 'n roll, een verhaal dat normaliter nog niet helemaal ten einde is maar Giles Robson besloot op zijn crossroad deze van de blues te gaan bewandelen en daar zullen de blues- en harpliefhebeers niet het minst rouwig om zijn want deze Giles Robson blijkt een openbaring te zijn.

Voor zijn bluesband laat hij zich omringen door drie wel heel sterke bluesmuzikanten met als gitarist Andy Knight. De ritme sectie bestaat uit Jeff Walker op de basgitaar en drummer Darren Crome en daarmee bestaat deze Giles Robson Band uit een illuster gezelschap die blues hoog in het vaandel dragen.

Hun eerste 'legacy' bestond erin om het album 'For Those Whe Need The Blues' op te gaan nemen en om op de vraag van dit album te antwoorden...wij allemaal toch!. Voor dit album schreven Giles en zijn band 9 originals waarmee ze hun diversiteit willen aantonen. Met invloede van Kim Wilson en de zijnen, Little Walter en Lester Butler krijgen we 9 tracks die het allemaal wel doen swingen, is het nu het foorstompin' 'Shady Heart', een slowbluesje als 'Where You Been' of het jump bluesje 'Andy Steps Out', alle nummers laten je gekluisterd aan je boxen blijven.

Heerlijke shuffles als 'G.R. Shuffle' of het rockende 'Summa That Good Stuff' de samenhorigheid van de snijdende harp en de rest van de band werkt gesmeerd alsof het al jaren een geheel blijkt te zijn. Als afsluiter krijgen we 'A Walter Shade Of Blue' en met een titel als deze hoeven we daar geen kanttekening bij te maken. Deze Giles Robson Band zonder fout gaan bekijken wanneer ze bij jou in de buurt zijn, het loont de moeite!!!


tracks:

01. Shady Heart
02. Sarah Lee
03. Where You Been?
04. Andy Steps Out
05. Bound For The Border
06. Start A War
07. G.R. Shuffle
08. Summa That Good Stuff
09. A Walter Shade Of Blue
more info:

year: 2016

artist: Giles Robson

label: V2 Records

booking: Twinstreet Bookings

musicians:

Giles Robson: vocals & harp
Andy Knight: guitar
Jeff Walker: bass
Darren Crome: drums